Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:35, 23. 5. 2018.

| Društvo

Očišćeno smeće u Branka Krsmanovića, komunalci na terenu

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Kontejneri
Ulica Branka Krsmanovića se trenutno čisti i kosi; Foto: JKP Mediana

Nakon pisanja Južnih vesti kontejneri oko kojih se rasulo smeće u Ulici Branka Krsmanovića su ispražnjeni, a đubre je pokupljeno. Na fotografijama koje su iz Javnog komunalnog preduzeća Mediana dostavili redakciji vidi se potpuno drugačiji prizor od onog kojim su bili nezadovoljni stanovnici ovog dela grada.

Iz Mediane kažu da se uređenje i održavanje zelenila među zgradama radi po utvrđenom rasporedu, te da se naselje popularno nazvano "BK" kosi i uređuje. Osim toga, dodaju iz komunalnog preduzeća, naloženo je i čišćenje oko vrtića Cvrčak i zgrade za mlade naučnike koja se nalazi u ovom kvartu, gde su građani prijavili da se kontejneri brzo pune, jer i njihove komšije iz drugih zgrada tu bacaju smeće.

Sakupljanje i transport otpada u Ulici Branka Krsmanovića vrši se tri puta nedeljno i to ponedeljkom, sredom i petkom. Neretko se dešava da, kako kažete, i stanari okolnih zgrada ili privatnih kuća odlažu smeće u tuđi kontejner, za šta se prijavom mogu obratiti inspekcijskoj službi pri Gradskoj opštini Medijana - navode iz JKP Mediana.

Podsećaju i da sa predlogom za postavljanje podzemnih kontejnera stanovnici ovog naselja treba da se obrate Opštini Medijana.

Zahtev se prilaže Opštini, u ovom slučaju GO Medijana, a onda se u saradnji sa Sekretarijatom za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj taj zahtev razmatra i po njihovom odobrenju tek onda dolazi do nas - dodaju iz Mediane.


"Mediana": Ulica u centru Niša čisti se dva puta dnevno

Iz komunalnog preduzeća kažu i da se Ulica Koste Stamenkovića koju su građani prijavili kao problematičnu zbog smeća na travnatim površinama, čisti oko 10 sati prepodne, kao i posle podne. Dodaju da je u toj ulici drvored uređen, kao i da prema rečima radnika sa terena, nema zelenih površina koje bi predstavljale problem. Jedino im je, dodaju, teško da očiste zbog parkiranih automobila.

Tu su najveći problem parkirana vozila dužinom cele ulice i nemoguće je ukloniti smeće koje se skuplja ispod vozila - dodaju iz Mediane.

Dodaju i da su od 7 sati ujutru na raspolaganju građanima, koji mogu da i njima prijave komunalne probleme na brojeve 0800/018-002 i 018/250-125.

Inače, načelnik Komunalne policije Milan Đorđević i dalje se nije javio novinarki koja je ostavila broj telefona, pa su iz redakcije uputili pitanja vezana za divlju deponiju iza hotela "Ambasador" na koju su građani takođe ukazali preko aplikacije "Prijavi problem". Iz Mediane su kazali da tu ne mogu da reaguju, jer nije reč o javnoj površini.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Natali

    23:04 // 23. 5. 2018.

    Jadno i sramno kakvim problemima se bavimo u 21.veku!Zar deci i budućim naraštajima da ostavljamo zmijarnike i izvore zaraze?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: