Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:12, 12. 5. 2020.

| Društvo

Od 1. juna otvaranje granica ka 4 susedne zemlje

Autor:B. S.Izvor:Južne vesti
preševo prelaz
Otvaraju se granice Srbije; foto: Uprava carina

Od 1. juna trebalo bi da se u potpunosti otvore granice ka 4 susedne zemlje - Bosni i Hercegovini, Albaniji, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji. Otvaranje granica u potpunosti preporuka je Kriznog štaba, a treba da je usvoji Vlada Srbije.

Transport robe nije ukidan u toku vanrednog stanja zbog virusa korona, a nakon uvođenja sistema "zelenih koridora", koji je uspostavljen kako bi se olakšao promet i trgovina robe tokom epidemije, u susedne zemlje moći će i građani.

Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti covid-19, preporučio je Vladi da od 1. juna u potpunosti otvori granice za državljane 4 susedne zemlje - Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore i Severne Makedonije - navodi se na sajtu Vlade.

Nakon uvođenja vanrednog stanja, Srbija je zatvorila i granice, a građani su mogli da se vrate posebnim letovima koje je organizovala država.

Podsetimo, oni koji žele da uđu u Srbiju moraće da imaju negativan PCR test na virus korona ne stariji od 72 sata i moći će slobodno da se kreću, a oni bez urađenog testa moraće u 14-dnevnu samoizolaciju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vasiljka Divovic

    08:34 // 21. 5. 2020.

    Na poziv poslodavca,muz mi je otisao u MNE 08.05 i odma je smesten u karantin(14 dana na institut u Igalu).Sutra mu istice karantin i dali im papir na jos 14 dana samoizolacije.Dosli iz BiH.Da li je to uredu?Mogu li traziti da se testiraju i ako su negativni mogu li raditi?Inace niko ih nije ni pregladoao niti testirao.

  • Vaska

    08:20 // 21. 5. 2020.

    Muz mi otisao iz Republike Srpske u Crnu Goru dana 08.05. Odma su ga smestilu i karantin u institut Igalo.Sutra mu istice karantin.Da li ce morati biti u samoizolaciji jos 14dana?

  • Marija Bodic

    10:49 // 20. 5. 2020.

    Dali ce mi trebati test za ulazak u cg na letovanje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: