Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:59, 24. 4. 2021.

| Društvo

Od 1. maja u Bugarsku samo za vakcinisane ili uz negativan PCR test

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
gužva
I Bugarska otvara granice od 1. maja; printskrin/AMSS - Gradina

Bugarska od 1. maja otvara svoje granice, a u tu zemlju moći će da se uđe na tri načina, rekao je ministar zdravlja Bugarske Kostadin Angelov za Bugarsku telegrafsku agenciju (BTA). Potrebno je imati potvrdu o kompletno završenom procesu imunizacije, negativan PCR ili antigenski test ili dokument o preležanom virusu.

Kako je objasnio Angelov, dokument kojim se potvrđuje da je kovid preležan ne sme da bude stariji od 6 meseci od dana ulaska u zemlju.

Podsetimo, pre nekoliko dana Grčka je otvorila svoje granice za građane Srbije, a u tu zemlju će za sada isključivo moći da se uđe preko graničnih prelaza iz Bugarske.

Kako je ranije objašnjeno, obavezan karantin za građane Evropske unije, kao i Srbije, neće biti obavezan, ali svaki turista mora da popuni i formular o lokaciji i smeštaju 24 sata pre putovanja.

Prema važećim pravilima, turisti iz Srbije neće moći da se kreću po Grčkoj, već će biti u obavezi da idu samo u mesto gde su rezervisali smeštaj.

Letnja sezona u Grčkoj zvanično počinje sredinom maja i od tada će, kako je najavljeno, u tu zemlju moći da se uđe i preko Severne Makedonije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    00:09 // 30. 4. 2021.

    Za sad je tako , a ako situacija se smiri donece se jos bolje mere . Ja sam se vakcinisao tako da cekam jul, avgust bez problema !

  • Jelena Milošević

    10:43 // 26. 4. 2021.

    Gde se izdaju te potvrde o prelezanom virusu kao sto ste naveli u tekstu? U domu zdravlja i u higijenskom zavodu to ne postoji?!

    • Ilija

      19:00 // 6. 5. 2021.

      Izdaju se u domu zdravlja.

  • Smuk

    18:01 // 24. 4. 2021.

    @BATA:Pokušavam da shvatim da li se jadaš ili protestuješ protiv uvedenih pravila ponašanja država članica EU ili si protiv tih istih pravila,koje je Bugarska kao članica EU primenila?Po meni,to nije nikakvo ponižavanje ili ucena no obaveza uredjenih država da poštuju donete odluke na nivou EU!I ,niko nas nije molio niti će nas moliti - sami svima idemo "na noge"."Demokratija je poštovanje Zakona"

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: