Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:01, 26. 1. 2022.

| Društvo

Od 11 novih lokacija za kioske u Opštini Medijana 10 je dobila ista firma, Sotirovski pita šta je problem

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
1643021412620
Sve je više kioska u centralnoj gradskoj zoni; foto: Đ. S.

Na to što je Gradska opština Medijana u toku prošle godine od 11 novih lokacija 10 dodelila beogradskom preduzeću “Štampa sistem”, čije su trafike “Moj kiosk”, gradonačelnica Niša kaže da su ispoštovane sve procedure i da je izbor firme preko licitacije radila Opština Medijana, pa pita: “Šta je tu problem?”.

Moj kiosk je najveći lanac kioska na teritoriji Srbije. Čini ga niz kioska i dragstora - convenience store, ravnomerno raspoređenih u celoj zemlji maksimalne nacionalne pokrivenosti u 137 njenih opština, stoji na zvaničnom sajtu firme.

1643021537958 Skoro sve nove lokacije dobila je beogradska firma; foto: T. T.Prema ugovorima o davanju u zakup, koje je Opština Medijana dostavila redakciji Južnih vesti, upravo tom preduzeću dodeljeno je 10 novih lokacija na period od 5 godina.

To što trafike postavljaju na raznim mestima i tamo gde ih ranije nije bilo izazvalo je brojne reakcije građana koji nedeljama na društvenim mrežama komentarišu ovu novinu.

Šta je tu problem? - upitala je gradonačelnica.

1639577729060 Kiosci su postavljani pa premeštani; foto: čitalacTrafike su postavljane, pa pomerane, a da je jedna postavljena van ucrtane lokacije ukazao je i Đorđe Stanković iz Narodne stranke, koji je pokrenuo i peticiju za ukidanje novih lokacija.

Gradonačelnica kaže da su ispoštovane sve procedure.

Ne znam koje su to pozicije u gradu gde je bilo koji objekat postavljen, a da nije trebalo da bude tu. Dakle, nema odstupanja jer ih upravo radi Zavod. To što je bilo po društvenim mrežama, društvene mreže danas služe ni za šta drugo nego za razračunavanje i za gubljenje vremena. To bih volela da vidim da li je i dalje tako, koliko ja znam, nije - rekla je Sotirovski.

Baš kao Opština Medijana i ona se pozvala na to da je Zavod za urbanizam ucrtao lokacije, a da je licitaciju sprovela sama Opština, dok je jedini zahtev Grada bio da objekat bude tipski i da zadovoljava vizuelne kriterijume.

Gradska opština raspisuje licitaciju i onaj ko izlicitira dobija određenu poziciju. Ono što je Grad, između ostalog, tražio od Zavoda i od gradskih opština je da kada se licitiraju pozicije, da se u najužem gradskom jezgru licitira objekat koji je tipski i koji vizuelno liči na objekat - rekla je gradonačelnica.

1640607557614 Trafika-ćevabdžinica kraj parka; foto: T. T.Sotirovski je istakla da do sada nije bilo primedbi oko toga da li je neko izgubio ili dobio lokaciju, pa one koji smatraju da su na bilo koji način ugrorženi poziva da dođu na razgovor kako bi videli o čemu se radi.

Jedina nova lokacija koju nije dobila beogradska firma, jeste trafika-ćevabdžinica koja je postavljena u Svetosavskom parku, što je takođe izazvalo brojne negativne komenatre Nišlija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    22:45 // 26. 1. 2022.

    Zapamtite dobro ovakve njuske, imena i prezimena, jer nicija nije do zore gorela. Proci ce i ovo a onda svakom po zasluzi, i pravac u buvaru.

  • Marina

    22:24 // 26. 1. 2022.

    Ko njen veliki šef. PA ŠTA??? Može nam se. Dok mi ćutimo, tako će biti. Nešto mi govori da neće još dugo.

  • Torpedo

    19:37 // 26. 1. 2022.

    Sta je problem ? Pa, problem je, da mislis da smo svi ovce i gledamo Pink i da niko ne zna da je u pitanju naredjenje jacih sektasa od tebe !
    Nikada ti nisi pripadala ovom gradu, ne zato sto si dosljakinja, vec sto nemas slif da vodis Nis ! Interesuju te licni interesi, to si vec pokazala !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: