Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:22, 16. 11. 2020.

| Društvo

Od 21 preminulog od korone u Srbiji, pet u Nišu i jedan u Leskovcu, više od 2.800 novozaraženih

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
Klinički centar Niš
U KC Niš preminulo 5 pacijenata; foto: JV

U Srbiji je u prethodna 24 sata virus korona odneo živote još 21 pacijenta, od kojih je 5 bilo smešteno u kovid objektima Kliničkog centra Niš, a jedan u Opštoj bolnici Leskovac, pokazuju zvanični podaci ovih ustanova i Ministarstva zdravlja. Pozitivne rezultate kovid testova od juče je dobilo još 2.813 ljudi.

U kovid odeljenjima Kliničkog centra Niš ukupno se nalazi 216 pacijenata, a 139 njih je sa pozitivnim nalazom na virus i među njima nema dece.

Na aparate za veštačko disanje priključeno je 12 pacijenata sa potvrđenim virusom, kažu iz uprave Kliničkog centra, i oni su u jako teškom stanju.

Iz leskovačke Bolnice saopštavaju da je od virusa preminula 86-godišnjakinja iz okoline Leskovca, a od ukupno 40 ljudi u posteljama ove ustanove na kiseoniku je njih 26. Dodaju da je kovid infekcija u ovoj ustanovi dokazana kod 23 pacijenta.

U 3 kovid bolnice u Zdravstvenom centru Vranje, ukupno je hospitalizovano 58 pacijenata. Kod 50 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom - saopštavaju iz KC Niš.

U zemlji su, prema današnjim podacima Ministarstva, testirane 11.493 osobe, a od infekcije izazvane virusom korona u kovid objektima zdravstvenih ustanova u Srbiji leče se ukupno 3.963 pacijenta, od čega se na respiratorima nalazi 161.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • klinika za rehabilitaciju ...

    21:46 // 16. 11. 2020.

    ulazi u posetu ko i kad hoće ima zarazenih pacijenata i terapeuta. Direktorka pobegne cim se povecaju covid pacijenti gl. sestra ne radi nista rasulo

    • Marko

      22:39 // 16. 11. 2020.

      Tako je sa svim direktorima koji su na tom polozaju po 10 godina a i tamo je taj slucaj. Na toj klinici fizioterapeuti uzimaju pare za terapije koje sprovode sa aparatima klinike. Zaobidje se doktor i uvode ih na terapije kad njima odgovara. Licno sam se uverio u to. Kriminal. Kao i svuda u srpskom zdravstvu, samo pare da se uzmu.

    • pacijent222

      14:16 // 18. 11. 2020.

      sve je tacna informacija. zarazeni pacijenti,sestre,terapeuti i svi cute. direktorka od ponedeljka naredila nove prijeme pacijenata.

  • Miloš

    19:53 // 16. 11. 2020.

    Gospođo,ne pratite dovoljno sve medije.
    Na N1 Niš je žarište, na RTS je Beograd.
    Šta ćete...

  • Borko

    19:25 // 16. 11. 2020.

    Ne propusti vise neznanje, a za ovo stanje u KC posle svega neko mora da odgovara!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: