Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:00, 11. 1. 2021.

| Društvo

Od 28 preminulih zbog kovida u Srbiji, njih 4 bilo smešteno u Nišu i 2 u Leskovcu

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
korona
Korona odnela živote još 28 ljudi; Ilustracija; foto: JV/V. K

Poslednje informacije Ministarstva zdravlja u vezi sa epidemijom koronavirusa u zemlji pokazuju da su pozitivan nalaz na taj virus imala 2.093 čoveka. Ukupno je prema tim podacima u Srbiji bilo još 28 preminulih od kovida, od kojih su, kako saopštavaju iz Kliničkog centra Niš, 4 bila u njihovim kovid bolnicama i 2 u Zdravstvenom centru Leskovac.

U kovid objektima niškog Kliničkog centra, kako navode iz Uprave, smešteno je 239 pacijenata, 183 sa potvrđenim kovidom, od kojih 4 dišu pomoću respiratora.

U kovid bolnici u Kruševcu, trenutno su hospitalizovana 62 pacijenta. Kod 40 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa kovid-19. Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 11 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju - dodaju iz KC Niš.

Leskovački Zdravstveni centar u bolničkim posteljama ima 131 pacijenta i kod njih 72 je potvrđen virus korona, a u dve vranjske kovid bolnice leče se 123 pacijenta i 114 sa potvrđenim prisustvom virusa, objavili su iz KC Niš.

U prethodna 24 sata u Srbiji su na virus korona testirana 11.122 čoveka, a na lečenju u bolnicama je 5.609 ljudi od kojih je na respiratoru 194 pacijenta, pokazuju podaci Ministarstva zdravlja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ђура

    18:17 // 11. 1. 2021.

    Шта раде градоначелници и председници општина између две поплаве ?!.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: