Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:30, 27. 7. 2018.

| Društvo

Od čepova sakupljenih u apotekama kupili kolica za Doljevčana

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
epening-kolica-Doljevac;-foto:-Čepening
Kolica su poklonjena Slaviši Spasiću iz Kočana kod Doljevca, koji je od rođenja u invalidskim kolicima; foto: Čepening

Plastični zatvarači koje su građani i zaposleni u niškim apotekama prikupili, reciklirani su i od tih para su kupljena invalidska kolica u sklopu akcije “Čepening”, a donirana su Slaviši Spasiću iz Kočana kod Doljevca, koji je od rođenja u invalidskim kolicima.

Čepovi su sakupljani u svih 45 objekata Apoteka Niš, a u akciji su učestvovali zaposleni i građani koji su donirali svoje plastične poklopce.

Za godinu dana sakupili su čak tonu zatvarača od različitih ambalaža i tako pomogli da se kupe 25. invalidska kolica. Kolica;-foto:-Cepening Kolica su poklonjena Slaviši Spasiću iz Kočana kod Doljevca, koji je od rođenja u invalidskim kolicima; foto: Čepening

Novcem sakupljenim od reciklaže plastičnih zatvarača kupljena su dvoje invalidskih kolica u sklopu akcije ČEPeNIng, od kojih su jedna danas stigla u Doljevac i donirana su Slaviši Spasiću, kome su svakako neophodna, zajedno sa toaletnim nastavkom i dva pakovanja pelena za odrasle - navode organizatori akcije.

Iz Apoteka Niš kažu da njihovi zaposleni, kao i građani koji dolaze po lekove, od pre dve godine kada je akcija pokrenuta, rado ostavljaju plastične čepove u svim apotekama u Nišu i okolini. Umesto da ih bace u smeće, dodaju, odlažu ih na vidno obeležena mesta i tako doprinose i zaštiti životne sredine, ali i humanosti.

Kada bi svaki sugrađanin sakupio samo tri čepa na dan, kako kažu organizatori akcije, za taj novac svakog dana bi mogla da se kupe jedna invalidska kolica ili tri ljuljaške za park ili 150 sadnica breze koja bi ulepšala nišavski kej.

Moramo biti svesni kolika je moć u našim rukama i šta sve možemo da uradimo uz malo truda. Često smo svedoci da čepovi i plastične flaše na žalost, najčešće ne završavaju u kantama za reciklažu. O tome govore i uobičajene svakodnevne slike naših reka, jezera, parkova, ulica, izletišta. Vode gotovo da nema, ali zato plastičnih flaša i kojekakvog đubreta ima na pretek. Akcija ČEPeNIng se svim snagama trudi da promeni tu ružnu sliku koja potiče od nesavesnih građana, a Apoteka Niš, kao društveno odgovorna ustanova, podržava i aktivno učestvuje u humanitarnoj akciji - navode.

Podsetimo, prošle godine su od sakupljenih čepova u niškim apotekama kupljena kolica za dečaka iz Žitkovca. U akciji "Čepening" koja je nastala pre 3 godine, kupljeno je i donirano 25 ortopedskih pomagala - mehanička i električna kolica i šetalice. Ova akcija omogućila je i da nova kolica dobiju klinike za neurologiju i nefrologiju pri Kliničkom centru u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ljudi, ne znam kako da vam kažem

    10:47 // 28. 7. 2018.

    to su obična, najobičnija, mehanička kolica, i to jedna, slovom i brojem

    • Pera ložač

      14:50 // 29. 7. 2018.

      Pa kad su najobičnija, nađi ih i pokloni. Šta treba da bude, spejs šatl? Vi hejteri ste najgora sorta, od svih koje niču na ovom tlu

  • Kocic

    06:40 // 28. 7. 2018.

    Apoteke Nis ne samo da ucestvuju u akciju prikupljanja cepova .Vec i vrlo cesto daju na uslugu i svoja sluzbena kola Skodu. Treba to pomenuti.

  • Naslov

    02:47 // 28. 7. 2018.

    Ipak je Doljevčanin, a ne Doljevčan.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: