Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:10, 24. 3. 2021.

| Društvo

Od danas u funkciji i kovid bolnica u Sokobanji, čeka se odobrenje i za Vojnu

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
klinicki centar Nis
Bolnički kapaciteti na jugu skoro puni; foto: JV

Da je situacija u kovid bolnicama teška, ali da mesta ima i dalje, kaže za Južne vesti direktor UKC Niš Zoran Perišić. Prema njegovim rečima, otvorena je još jedna kovid bolnica u Sokobanji, a u kovid sistem će se najverovatnije opet vratiti i Vojna bolnica.

Prema informacijama iz bolnica, kapaciteti u skoro svim gradovima na jugu su na izdisaju, a broj novoobolelih se i dalje ne smanjuje. Samo u kovid objektima KC Niš je, prema poslednjem preseku, smešteno 318 pacijenata.

Da je situacija teška potvrđuje i direktor UKC Niš Zoran Perišić, a zbog veće potrebe za hospitalizacijom otvorena je i kovid bolnica u Sokobanji.

Teško, ali mesta imamo i dalje. Sokobanja je od danas u funkciji, ima oko 150 kisoničnih mesta. Gradski Krizni štab je uputio molbu da se Vojna bolnica otvori kao kovid bolnica - kaže Perišić.

Iako se na lečenje u Niš upućuju i pacijenti iz ostalih gradova na jugu, Perišić kaže da je najveći broj hospitalizovanih iz Niša - preko 75% pacijenata.

U Univerzitetskom kliničkom centru Niš je u ponedeljak bilo čak 40 prijema obolelih od kovida, a u Institutu “Radon” u Niškoj Banji, koji im je pomoć, za manje od nedelju dana hospitalizovano više od 100 ljudi.

Situacija nije drugačija ni u ostalim gradovima na jugu, pa se u kovid sistem vraćaju odeljenja i ustanove koje su iz njega izašla.

U Vranju je pre nedelju dana ponovo otvorena treća kovid bolnica na grudnom odeljenju, a u Leskovcu Odeljenje urologije prelazi u kovid sistem jer, kako je rekao direktor leskovačke bolnice Nebojša Dimitrijević, u Nišu i Kruševcu više nema mesta, pa postelje moraju biti spremne za one koji imaju težu kliničku sliku.

Podsetimo, niška Vojna bolnica počela je da prima pacijente zaražene koronom početkom decembra, a početkom februara izašla iz kovid sistema.

U Specijalnoj bolnici “Ozren” u Sokobanji pronađeno je rešenje i jula prošle godine kada se tragalo za novim smeštajnim kapacitetima da bi se rasteretio Klinički centar.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    09:24 // 25. 3. 2021.

    Vojna je prazna treba da se vrati kad može radon u N Banji može i ovo.Imaju izvršne lekare pozdrav za najboljeg Anesteziologa Vojne bolnice Niš dr Vericu Nejić

  • Dragi

    08:05 // 25. 3. 2021.

    A kad će Čair?

  • Mileva

    07:50 // 25. 3. 2021.

    Kada ce penzioneri dobiti vitamine, koje je Vucic obecao da ce biti uruceni u februaru

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: