Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:38, 12. 1. 2023.

| Društvo

Od februara povećanje cena parkiranja u Pirotu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
parking
Povećane cene parkiranja; foto: Lj. F.

Umesto dosadašnjih 30 dinara, ubuduće će se parkiranje u Pirotu u zelenoj ili drugoj zoni plaćati 35 dinara po satu, a novim cenovnikom troškovi parkiranja u ekstra i crvenoj zoni ostaju nepromenjeni. Cenovnik će se primenjivati od 1. februara, a po njemu su povećane i cene celodnovnog parkiranja, mesečnog, kao i korišćenje povlašćenih parking mesta za stanare.

Pirot ima oko 1.200 obeleženih parking mesta, a prema informacijama od kraja 2021. godine - i preko 16.000 registrovanih automobila u tom gradu. Poslednjih godina izgrađeno je nekoliko parkinga, većinom u prostorima između zgrada, a u toku je i izgradnja javnog parkinga kod pirotske Tvrđave.

Poslednji put su cene parkiranja menjane 2018. godine, a sada su korigovane za oko 12%.

Cena parkiranja po satu u "ekstra zoni", koja obuhvata sam centar grada, ostaje 50 dinara, kao i 40 dinara za "crvenu" ili prvu zonu, pa je cena po satu menjana samo za drugu zonu.

Ipak, povećana je cena dnevnog parkiranja za "crvenu zonu" sa 180 na 200 dinara, a za 20 dinara je veća i za "zelenu zonu" - sa 150 na 170 dinara.

Od avgusta 2022. godine 8 parkinga u dvorištima stambenih zgrada u užem centru Pirota postala su javna i to samo u vremenu od 7 do 14 sati. Posle tog vremena njih mogu da koriste samo stanari zgrada, a sada će to povlašćeno parking mesto, umesto 550 dinara, stanari mesečno plaćati 620.

Povećana je i cena mesečnog korišćenja parking mesta u zonama - sa 1.610 na 1.810 za fizička lica u "crvenoj zoni" i sa 1.820 na 2.050 za pravna lica, dok će se u "zelenoj zoni" povećati sa 1.400 na 1.580 i sa 1.500 na 1.690 dinara za fizička i pravna lica.

Taksisti će mesečno korišćenje parking mesta plaćati 680, umesto dosadašnjih 600 dinara, a povećane su i cene korišćenja mesečnog rezervisanog parking mesta, kao i korišćenje prostora za parkiranje teretnih vozila oko zelene pijace (sa 450 na 510 dinara).

Podsetimo, nakon pauze od 3 godine, od 2021. godine na ulicama Pirota nepropisno parkirane automobile opet nosi "pauk", a kao i ranije, ovaj posao obavlja JKP Komunalac koji je nabavio specijalizovano vozilo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goran i goran

    07:20 // 13. 1. 2023.

    mora se plati dizalica za Amonijak.

  • Andresen

    17:01 // 12. 1. 2023.

    Što bi reko preCednik, pravite se da ne vidite, a standard nam je toliko skočio da ne možemo da ispratimo. Cene stanova u Nišu 2500e kvadrat, putarina poskupela, gorivo ko u Švici, izmeštanje pruge samo što nije počelo, stadion sutra renoviramo... Minimalac kako se zahuktao pretećiće prosečnu platu.
    Šta je za nas 35din, zaokruži ga na 50.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: