Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:49, 3. 10. 2015.

| Društvo

Od januara na deponiji u Pirotu dovezeno 28.000 tona otpada

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Regionalna-sanitarna-deponija.jpg
Regionalna sanitarna deponija

Od 2013. godine i početka rada Regionalne sanitarne deponije u Pirotu deponovano je više od 105.000 tona komunalnog neopasnog otpada, podaci su ovog preduzeća.

Samo u proteklih devet meseci iz svih opština Pirotskog okruga dovezeno je preko 28.000 tona otpada, istakao je Zoran Stanković, direktor Javnog komunalnog preduzeća “Sanitarna deponija”.

On je dodao i da bi podaci bili pozitivniji da je realizovan i investicioni plan koji se tiče izgradnje postrojenja za sekundarnu separaciju otpada.

Uskoro očekujemo realizaciju ovog projekta, jer bi postrojenje za sekundarnu separaciju količinu deponovanog materijala umanjilo za oko 50 procenata. Istakao bih i da je finansijski plan realizovan sa više od 100 miliona oporezivane dobiti što predstavlja jako uspešan rad preduzeća - kazao je Stanković.

Nakon skorašnje posete inspektora Ministarstva zaštite životne sredine, “Regionalna sanitarna deponija" dobilo je saglasnost da pristupi nabavljanju IPPS dozvole koja predstavlja integrisan pristup kontroli zagadjivanja koji podrazumeva svođenje na minimum potrošnju sirovina i energije.

Pored opština Pirotskog okruga, postoje i zahtevi opština Vlasotince i Knjaževac za dovoženje odpada iz ovih opština na deponiju u Pirotu, ali se čeka izgradnja sekundarnog postrojenja kako bi i ove opštine bile uključene.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Molba predsedniku

    00:36 // 4. 10. 2015.

    Zamolio bi predsednika Vasica da preduzme mere na saniranju vekikog broja uvala i udubljenja nastalih usled lose izvedenih radova na gradskim asfaltnim povrsinama jer iste stvaraju ogromne probleme za kretanje gradjana pogotovo kada se pune atmosferskim padavinama. Prioritetno, lokva sirine preko 1,5 m na pesackom prelazu ispred OŠ Vuk Karadžić koju mališani nemogu da preskoce.

  • Boban Petrović

    00:14 // 4. 10. 2015.

    Gospodin Zoran Stankovic kao direktor Javnog komunalnog preduzeća “Sanitarna deponija” ostvaruje zaista vrhunske poslovne rezultate. Zasto ga je Vladan Vasic pokusao da smeni? To ikom u Pirotu nije jasno ali je potpuno jasno da postavljanje nesposobnih i nepostenih ljudi tipa Boban Tolic vec odavno neizdrzivo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: