Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:19, 30. 9. 2022.

| Društvo

Od kazni za prevoznika do hitne sednice Skupštine - problem sa neregistrovanim stajalištima u Dimitrovgradu

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
dimitrovgrad
Između dva registovana stajališta 7 km; foto: Lj. F.

Autobuski prevoznik koji prevozi putnike na relaciji Dimitrovgrad - Pirot obustavio je prijem i istovar putnika na 4 međumesna stajališta koja nisu registovana i zvanično određena, zbog kazni koje su za to dobijali u prethodnom periodu. Kažu da je neažurnost nadležnih u dimitrovgradskoj Opštini dovela do toga, a iz lokalne samouprave saopštavaju da je zakazana hitna sednica Skupštine na kojoj će se ta stajališta zvanično odrediti.

Od početka 2018. godine do 26. septembra ove godine, Jeremić prevoz je, saopštavaju, imao 3 inspekcijska nadzora i sva 3 puta su autobusima skinute tablice zbog istog prekršaja - prijem i istovar putnika na stajalištima Lukavica, Beleš, Željuša i Gojin Dol.

Četvrta kazna znači i oduzimanje licence za rad, pa su iz te firme odlučili i obavestili putnike, javnost i lokalnu samoupravu, da se na tim stajalištima neće više zaustavljati i tako neće putnicima izlaziti u susret. jeremić prevoz Četvrta kazna znači oduzimanje licence za rad; foto: Lj. F.

Bili smo prinuđeni da obustavimo prijem i istovar putnika na pomenutim stajalištima zbog upozorenja republičkog saobraćajnog inspektora uz asistenciju poreskog inspektora, a sve zbog neažurnosti vaših čelnih ljudi u Opštini Dimitrovgrad - kažu u Jeremić prevozu.

Tvrde da se ta stajališta od 2010. godine nisu proglasila za međumesni linijski prevoz, pa svi polasci od Dimitrovgrada do Pirota i u suprotnom smeru, nemaju overena stajališta u Ministarstvu saobraćaja.

Kažu i da su od 2018. godine slali dopise Opštini, ali da i pored usmenog obećanja, problem do danas nije rešen.

Putnike su, kako kažu zbog socijalnog mira, ostavljali i preuzimali na tim neregistovanim stajalištima, jer je udaljenost od poslednjeg stajališta u samom Dimitrovgradu i onog u pirotskom selu Obrenovac, 7 kilometara.


Hitna sednica Skupštine 3. oktobra

Sa samo jednom tačkom na dnevnom redu - razmatranje i usvajanje predloga Odluke o određivanju autobuskih stajališta koja se mogu koristiti u linijskom prevozu putnika na teritoriji opštine Dimitrovgrad, za 3. oktobar zakazana je hitna sednica lokalnog parlamenta.

Kako stoji u pozivu za sednicu, hitna sednica se održava jer je potrebno da se hitno izmene odredbe koje se odnose na autobuska stajališta u međumesnom prevozu putnika na relaciji Pirot - Dimitrovgrad.

Naime, svi prevoznici koji obavljaju prevoz na međumesnoj liniji nemaju prava korišćenja autobuskih stajališta koja su predviđena za gradski i prigradski prevoz putnika što predstavlja veliki problem putnicima koji putuju iz mesnih zajednica: Lukavica, Beleš, Željuša i Gojin Dol, za grad Pirot - stoji u pozivu za sednicu.

Međumesni saobraćaj je u nadležnosti MInistarstva saobraćaja, pa će iz lokalne samouprave poslati zahtev Ministarstvu saobraćaja, od koga moraju dobiti saglasnost za ta stajališta.

Ukoliko se ista ne donese po hitnom postupku biće onemogućeno prevoznicima i putnicima korišćenje prevoza na međumesnim linijama iz napred navedenih mesnih zajednica, te će prevoz do Pirota i dalje moći da koriste samo sa početnog stajališta iz Dimitrovgrada - zaključak je Opštinskog veća.

Iz lokalne samouprave smatraju da će se stajališta ubrzo registrovati i problem tako biti rešen.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • pepi

    18:38 // 30. 9. 2022.

    Do juce glavni opstinski prevoznik, vozio sve ekskurzije, botove na miting, a sad?
    Ma sta ce Jeremicu gradjani, on si vozi migrante, zato i opstaje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: