Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:18, 15. 7. 2020.

| Društvo

Od korone u Srbiji preminulo još 11 osoba, od toga tri u Nišu i jedna u Leskovcu

Autor:B. StamenkovićIzvor:Južne vesti
test
Od 11 preminulih u poslednja 24 sata, četvoro sa juga Srbije; foto flickr.com Governor Tom Wolf

Prema poslednjim podacima u Srbiji je od posledica virusa korona preminulo 11 osoba, a 4 od njih su sa juga - tri koji su bile hospitalizovane u Kliničkom centru u Nišu i jedna u Opštoj bolnici u Leskovcu. U poslednja 24 sata registrovan je još 351 oboleo od kovida u Srbiji, na respiratorima je 169 pacijenata, od kojih 13 u niškom Kliničkom centru.

Ukupno je u kovid bolnicama niškog Kliničkog centra hospitalizovan 351 pacijent, 18 više nego juče. Kod 117 pacijenata, od kojih i 4 deteta koja su u stabilnom stanju, potvrđeno je prisustvo virusa korona, što je 8 više u odnosu na jučerašnji dan.

U poslednja 24 sata u Nišu su preminule još 3 osobe, a na aparatima za veštačku ventilaciju priključeno je 13 pacijenata, dvoje više u odnosu na poslednji presek.

Svi pacijenti su pod 24-časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor. Nažalost, uprkos svim naporima lekara 3 pacijenta, sa potvrđenim virusom covid -19 je preminulo - kažu u Kliničkom centru.

U Opštoj bolnici u Leskovcu, kovid centru za Jablanički i Pčinjski okrug, hospitalizovana su 142 pacijenta, 5 više nego juče. U poslednja 24 sata jedna osoba preminula je od posledica izazvanih virusom korona, kaže direktor Bolnice Nebojša Dimitrijević, 60 pacijenata je na kiseoničkoj potpori, a za sada nema pacijenata na respiratorima.

Od ukupnog broja hospitalizovanih kod 19 je potvrđeno prisustvo virusa korona.

U poslednja 24 sata primljeno je 11 novih pacijenata sa simptomima virusa korona, dok je četvoro otpušteno sa lečenja. Zbog teške kliničke slike jedan pacijent prebačen je na lečenje u niški Klinički centar. Nažalost, 75-godišnja pacijentkinja preminula je od posledica izazvanih ovim virusom. Ona je imala obostranu upalu pluća, bila je gojazna i srčani bolesnik - kaže Dimitrijević.

Leskovački Zavod za javno zdravlje briseve testiranih osoba počeo je da šalje laboratoriji u Batajnici, zbog zagušenja i dugog čekanja rezultata iz laboratorije "Vatreno oko", a danas je pristiglo 84, od kojih je 28 pozitivnih iz Jablaničkog okruga. Najviše novoobolelih je u Leskovcu - 22, a po 2 nova slučaja zabeležena su u Lebanu, Vlasotincu i Medveđi.

Od početka epimije u Jablaničkom okrugu od virusa korona obolelo je ukupno 1.078 osoba, najviše u Leskovcu - 842. U Vlasotincu je od početka epidemije zaraženo ukupno 122, Lebanu 62, Bojniku 28 i Medveđi 24.

U 4 kovid bolnice u Vranju ukupno je hospitalizovano 188 pacijenata, a kod 100 je potvrđeno prisustvo virusa.

U Zdravstvenom centru u Surdulici trenutno se leče 62 pacijenata, a kod 53 je potvrđeno prisustvo kovida.

U poslednja 24 časa na virus korona testirano su još 8.393 osobe u Srbiji, rečeno je na konferenciji republičkog Kriznog štava, od kojih je 351 pozitivnih. Od posledica virusa od početka epidemije preminulo je 429 osoba.

Hospitalizovana su još 234 pacijenta u poslednja 24 sata, a ukupno je na teritoriji Srbije u kovid bolnicama smešteno 4.667 osoba. Od početka epidemije registrovano je 19.334 zaraženih.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ???

    07:19 // 16. 7. 2020.

    Direktor starackog doma ce odgovarati za smrt korisnika,a ko treba da odgovara za sve ostale smrti u Srbiji?

  • objektivno

    06:05 // 16. 7. 2020.

    Ne znam kada su na lagali: da li aprila ili sada? To je ono kad nemas poverenja u drzavu.

  • Mara

    05:55 // 16. 7. 2020.

    Kako je sve poskupelo počev od osnovnih životnih namirnica ovi testovi u ovoj muči bi trebali biti besplatnu za sve

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: