Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:10, 10. 10. 2020.

| Društvo

Od korone u Vranju preminula jedna osoba, 7 novozaraženih u Jablaničkom okrugu

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
korona
U Jablaničkom i Pčinjskom okrugu ukupno 17 novih slučajeva zaraze; foto: JV/V. K.

Jedna osoba preminula je od posledica virusa korona na teritoriji Pčinjskog okruga, a pozitivan nalaz imalo je 10 od 55 testiranih pacijenata, pokazuju podaci vranjskog Kriznog štaba. U Jablaničkom okrugu od 42 uzorka 7 je pozitivnih, saopštavaju iz Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu.

Od desetoro novozaraženih u Pčinjskom okrugu, 7 pacijenata je iz Vranja, a 3 su iz Bujanovca, navode iz Kriznog štaba u Vranju.

U kovid bolnici ZC Vranje hospitalizovana su 22 pacijenta, od kojih je osam pozitivno na korona virus. Među hospitalizovanima nema dece. Primljena su dva pacijenta, a trenutan broj slobodnih postelja je 158. Tri pacijenta su otpuštena, s tim što je jedan transportovan u Klinički centar Niš. Nažalost, zabeležen je i jedan smrtni ishod - dodaju iz vranjskog Kriznog štaba.

U ambulanti vranjskog ATD-a koji je u kovid režimu juče je obavljeno 86 pregleda, od čega je prvih pregleda bilo 45.

Uzorkovana je krv kod 51 pacijenta, saopštavaju iz vranjskog Kriznog štaba, sačinjena su 44 RTG pluća, urađena su 54 brza testa i 21 PCR-a, a bronhopneumonija je dijagnostifikovana kod 7 pacijenata.

Poslednji presek podataka leskovačkog Zavoda za javno zdravlje za Jablanički okrug pokazuje da su sa teritorije grada Leskovca uzorkovana 24 nalaza u niškim laboratorijama Vatreno oko i na Medicinskom fakultetu.

4 lica sa teritorije grada Leskovca, 1 lice sa teritorije opštine Vlasotince, 1 lice sa teritorije opštine Lebane i 1 lice koje je strani državljanin sa trenutnim boravkom u Jablaničkom okrugu - dodaju iz leskovačkog zavoda.

Inače, prema jučerašnjim zvaničnim podacima u oba ova okruga nije bilo novih slučajeva zaraze virusom korona, a već danas leskovački i vranjski izveštaji pokazuju da ih je ukupno 17.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • lorena

    15:57 // 12. 10. 2020.

    koliko god nam ovi iz kriznog štaba išli na nerve i koliko god da su prodali svoju struku zarad politike ,svakako da se treba pridržavati mera ,ne samo zato što oni tako kažu već zbog radi sebe,se treba pridržavati mera,nošenja maski,rukavica itd.kad bi mogli u javnom gradskom prevozu,postaviti koji prečiščivač vazduha bilo bi super.

  • Ivan Mitrovic

    12:27 // 10. 10. 2020.

    Definitivno se treba pridrzavati mera koje nam predlazu jer je to jedan od nacina da se koliko toliko zastitimo od ove posasti koja hara celim svetom. Brojke variraju iz dana u dan i svi se nekako nadamo da ce sve ovo proci. Preporucene mere postujem, vodim racuna o licnoj higijeni ali kod kuce se trudimo da svi udisemo cist vazduh zahvaljuci ruskom fotokatalitickom preciscivacu vazduha.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: