Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:52, 19. 10. 2023.

| Društvo

Od lokala na bulevarskoj pijaci u Nišu ostao samo šut

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
pijaca, bulevar
Ostao samo šut; foto: S. V.

Umesto prepoznatljivih lokala na ulazu u pijacu “Krive livade” na Bulevaru Nemanjića u Nišu ostale su samo ruševine. Radovi na rekonstrukciji su u toku i prema najavama nadležnih uskoro će postavljati krov.

pijaca, bulevar 3 Građani kažu još veće ruglo; foto: S. V. Otprilike mesec dana bilo je potrebno radnicima da sruše lokale na ulazu u bulevarsku pijacu iz ulice Boško Buha. Umesto tezgi sa voćem i povrćem sada na ulazu stoji šut koji prolaznici opisuju “većim ruglom”. Sa druge strane, lokali ka ulici Bulevara Nemanjića i dalje rade i ne zna se da li će i kada oni biti srušeni. Ono malo prodavaca koji su ostali unutar pijace sprema se za selidbu.

Direktor JKP Tržnica Goran Đorđević kaže da su u toku pripremni radovi i betoniranje stubova na kojima će kasnije biti montirana čelična konstrukcija.

Dakle, u narednih dvadesetak dana očekujemo početak radova na postavljanju same konstrukcije, što znači da ćemo u toku novembra i imati vidljiv krov na pijaci na Bulevaru - rekao je Đorđević.

pijaca, bulevar, tabla Rok za završetak 180 dana; foto: S. V. Rekonstrukcija pijace “Krive livade” košta oko 98 miliona dinara sa PDV-om, a rade je tri firme iz pirotskog sela Gnjilan, Pirota i Niša. Rok za završetak radova je 180 dana, jula je izabran izvođač, a radovi su počeli u prvoj polovini septembra 2023.

Podsetimo, početkom septembra počelo je rušenje lokala na pijaci, prodavci su se pobunili, a jedan se vezao lancima za tezgu. Iz Grada su tada saopštili da je zakupcima lokala na bulevarskoj pijaci ponuđeno je nekoliko opcija kako bi nastavili svoje poslovanje dok traje rekonstrukcija pijace.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    21:24 // 19. 10. 2023.

    Uskoro će od celog grada da ostane samo šut

  • djoka

    18:18 // 19. 10. 2023.

    ne ulazeci u to da li treba da se rusi i li ne, zasto bre nakon rusenja ne prodju dva radnika sa kolicima i da pokupe taj sut. kakvo je ovo ruglo da je posle rusenja sut razbacan naokolo. sada pijaca izgleda kao neka deponija, ako se po jutru dan poznaje, sta onda dalje da ocekujemo od renoviranja pijace?

    • Sut

      10:22 // 21. 10. 2023.

      Kako sto? Pa da penzosi vide da se nesto radi.

  • Dule Kadirov

    16:36 // 19. 10. 2023.

    A sto svako ko prodje tu baca pikavce pa posle kad se zapali nesto nemoj nisam vam reko

    • Slika je stara

      08:51 // 20. 10. 2023.

      Ovo je rascisceno pre nedelju dana.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Na blokadi desetoro, na roštilju deset hiljada.

Bata Raka iz Niš čitalac

Tekst: Umesto uranka i roštilja, radnici u Kuršumliji pozivaju na blokadu puta

Pronađite nas na: