Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:16, 4. 6. 2021.

| Društvo

Od najave Sotirovski da je granit za Trg konačno stigao do nedostaju crvene i crne ploče

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
192663761_408004626914596_6545469424331873139_n
Fale crvene i crne pločice; foto: T. T.

Dva meseca je prošlo otkako je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski u programu uživo na televiziji Prva izjavila da je granit za Trg kralja Milana konačno stigao i da je on bio glavni problem i uzrok kašnjenja radova. U međuvremenu je rok za završetak kompletnog Trga istekao, da bi Sotirovski nakon toga istakla da kompletan materijal stiže od italijanske firme tek 10. jula. Na pitanja novinara Južnih vesti koja je od te dve izjave tačna, Sotirovski kaže obe, jer je stigao sivi granit, ali nedostaju crveni i crni.

Više puta je rok za završetak radova na centralnom gradskom trgu probijen, a više puta je kašnjenja obrazlagala gradonačelnica Niša. Na primer, 30. marta ove godine uživo na televiziji Prva.

Konačno je stigao granit i bez obzira na to koliko se čini da li se kraj radova nazire ili ne, po papirima rokovi ističu, rok za završetak Trga je 31. maj, tako da mi zaista sa čovekom koji vodi ovu firmu smo dogovorili da je to zaista poslednji rok i da mi ništa produžavati nećemo po tom pitanju. Dakle. 1. juna ukoliko trg ne bude završen dogovor je da Grad pusti bankarsku garanciju 50 miliona dinara - rekla je Sotirovski za televiziju "Prva".

Onda je i taj rok istekao. Prošao je 31. maj, pa 1. jun, da bi Sotirovski drugog dana ovog meseca i drugog dana od isteka poslednjeg roka opet govorila o pločama iz Italije. Kaže da stižu 10. jula, o čemu su dobili dopis direktno iz italijanske fabrike.

U dopisu se navodi da ploče stižu 10. jula, jer poručeni materijal ne može da stigne ranije zbog zaraženih radnika - navela je tada Sotirovski.

Za nešto više od dva meseca gradonačelnica je dala dve različite izjave: krajem marta da je granit konačno stigao, a početkom juna da stiže sledećeg meseca. Danas na pitanje koja je od ove dve izjave tačna, Sotirovski kaže - obe.

Sivi granit je stigao i možete ga videti u paletama na trgu. Nedostaju crveni i crni inače veoma retki na tržištu - kaže Sotirovski.

Dodaje da fabrika iz Italije koja obrađuje granit i dalje nije vratila dovoljan broj radnika zbog kovida, te da je zato usporena isporuka.

193913137_756808411660792_5693046277839135060_n Fale crvene i crne pločice; foto: T. T.Sotirovski je rekla da će umesto najavljenih kaznenih poena i puštanja bankarske garancije zbog još jednog probijanja roka za završetak radova na Trgu kralja Milana, Grad tražiti da garancija bude produžena do 30. juna.

Podsetimo, radnici će kada materijal stigne, kako je ranije istakla gradonačelnica, raditi bez prekida, 24 sata. Inače, ugovor o rekonstrukciji gradskog trga Niš je sa firmom Bauvazen potpisan 2019. godine, a prvi rok za završetak bio je kraj 2020. Nakon toga, rok je tri puta produžen, a poslednji neispoštovan je 31. maj.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Hihi

    11:17 // 6. 6. 2021.

    Kimi morace neki kinez da mi protumaci sta je pesnik hteo da kaze ,samo napred gradonacelnice a ovi komentari ,,pas laje vetar nosi” sve jedni te isti ima ih 200 i nista im ne odgovara sta god da se radi u Nisu

  • kimi

    09:55 // 6. 6. 2021.

    i ona treba da se makne odatlw dovede neko resi odma a ne cekanje

  • Žičara i za kasabu Niš!

    06:19 // 6. 6. 2021.

    Niški politikanti, započnite projekat ,,Žičara Niš" od Tvrđave do Niške banje preko Apelovca! Rok završetka: 2121.godina! Nek ide život! ... i provizije i ugrađivanja! napreDNO

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: