Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:11, 24. 6. 2021.

| Društvo

Od petka počinje sezona kupanja na bazenu u Žitorađi

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
kupalište u žitorađi
U petak se otvara kupališni kompleks u Žitorađi; Foto: Lj. M.

Kupališni kompleks bazena koji je prošle godine zvanično otvoren u centru Žitorađe na mestu gde je do tada bio gradski stadion, počeće sa radom u petak, 25. juna u 10 sati. Prvog dana otvaranja ulaz je besplatan, dok će nadalje cena ulaznice biti na nivou prošlogodišnjih, dnevna karta za odrasle je 260 dinara, dok će za decu od 7 do 12 godina biti 180 dinara.

Kupači koji žele da provedu pola dana na bazenu platiće 180, odnosno deca 120 dinara. Nadležni ističu da je moguće kupiti i nedeljnu kartu po ceni od 1.300 za odrasle i 900 za decu, odnosno mesečnu kartu koja za odrasle iznosi 2.300 i decu 1.800, dok karta za celu sezonu iznosi 4.300 i 3.300 dinara koliko plaćaju mališani do 12 godina. Korišćenje ležaljki se naplaćuje 100 dinara.

Na bazenu su angažovani spasioci tokom celog dana koji pokrivaju čitav kompleks, a ono što je važno za naše posetioce je da će se raditi dnevna kontrola i analiza ispravnosti vode, dok će periodično uzorkovanje i kontrolu ispravnosti raditi Institut za javno zdravlje Niš. Posetioci su u obavezi da se pridržavaju epidemioloških mera – rekla je Aleksandra Stajković, vd direktorka Turističke organizacije Žitorađe u čijoj je nadležnosti i bazen.

Inače, gradski bazen u Žitorađi otvoren je 2. jula prošle godine, a izgrađen je na površini od preko 14.000 kvadrata, od čega je pod objektima oko 1.600 kvadrata. Celokupna investicija izgradnje ovog objekta koštala je 171, 5 miliona dinara i ovo je prvi bazen ovakve vrste ne samo u opštini Žitorađa, već i čitavom Topličkom okrugu.

Kapacitet bazena je oko 1.000 kupača i biće otvoren od 10 do 19 sati.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Bagra

    18:22 // 24. 6. 2021.

    A jesu li se izmirila bratija, zna li se šta? Pošto su se skoro potukli oko podele pazara iz kafića na bazenu! Nije lepo da ih gledaju deca kako se sad biju oko pazara od ulaznica na bazen!

  • Petra

    12:21 // 24. 6. 2021.

    Jel ce dodje Ceca da peva na otvaranje ? Doso bi pravo iz bastu taman da se okupam i raxladim.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: