Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:58, 13. 10. 2021.

| Društvo

Od petka počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa u Pirotskom okrugu i Vranju

Autor:M. D, Lj. F.Izvor:Južne vesti
vakcinacija
Do kraja nedelje stižu i četvorovalentne vakcine; Ilustracija, foto: Studentska poliklinik Niš

Imunizacija protiv sezonskog gripa u Pirotskom okrugu i Vranju počinje od petka, 15. oktobra, a građani starosti od 18 do 65 godina će vakcinu moći da prime u domovima zdravlja, kao i u gradskim i seoskim ambulantama. Do kraja nedelje se očekuje i distribucija četvorovalentine vakcine koja je namenjena svim uzrastima.

U pirotski Zavod za javno zdravlje stigla je Torlakova trovalentna vakcina koja se preporučuje za osobe od 18 do 65 godina, a krajem nedelje se očekuje isporuka još dve vrste četvorovalentnih vakcina koje se preporučuju svim uzrastima.

Vakcinacija će početi 15. oktobra, a iako se istovremeno može dati i vakcina protiv kovida, epidemiolozi preporučuju 14 dana razmaka između dve vakcinacije.

Vranjski Dom zdravlja dobio 1.600 trovalentnih vakcina protiv sezonskog gripa, a i oni očekuju isporuku četvorovalentnih.

Imunizacija protiv sezonskog gripa realizuje se na punktovima u Zdravstvenom centru Vranje: u Službi za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva u zgradi Doma zdravlja, u zdravstvenim stanicama u Vranjskoj Banji, Vlasu, Krivoj Feji i ambulanti u Bareliću, u Službi za zdravstvenu zaštitu radnika Doma zdravlja i ambulantama u BAT-U, Alfi i Simpu. Građani će vakcinu protiv sezonskog gripa moći da prime i na glavnom vakcinalnom punktu u Sportskoj hali - kažu iz Zdravstvenog centra.

Prioritet u vakcinaciji protiv sezonskog gripa imaju trudnice, osobe sa hroničnim bolestima pluća i srca, malignim oboljenjim, kao i zdravstveni radnici i oni koji su smešteni ili zaposleni u socijalno-zdravstvenim ustanovama.

Podsetimo, Nišlije vakcinu protiv sezonskog gripa mogu da prime u centralnom objektu Doma zdravlja od 7:30 do 19:30 sati, kao i u gradskim i seoskim zdravstvenim stanicama, a Prokupčani u Domu zdravlja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • BATA

    15:10 // 13. 10. 2021.

    Daj šta das!Vazno je ubosti.Svaka bocka donosi profit a ne zdravlje.Nema anti -vaksera i anti maskera.Ima samo slobodai izbora.To sto su pogažena sva ljudska prava i slobode govori o nečemu sto se zove projekat.Ovo je dirigovano i jos uvek prihvatamo filmsku projekciju naučno-fantastičnog filma.Zasto ne izvrše i počnu da rade obdukcije?Kineski film iz Vuhana se jos uvek gledala sa lažnim štapićima

    • profesor

      03:26 // 14. 10. 2021.

      Bato, od tebe je i farmakomafija digla ruke, na tebi će zarađivati beli magovi.

    • Благица

      05:19 // 16. 10. 2021.

      Благо Србији са оваквим "експертима"

  • profesor

    13:06 // 13. 10. 2021.

    Dok čekamo novi biser antivak-sera, jer im je ovo omiljena tema, da se još jednom prisetimo da dnevno u Srbiji sa potvrđenom koronom umre 50ak ljudi.

    • Čudesni dribling

      13:50 // 13. 10. 2021.

      Iz Sabirnog centra:
      “Nažalost, moram da konstatujem da je profesor živ. Moje saučešće!"

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: