Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:45, 10. 5. 2018.

| Društvo

Od početka godine isključena dva autobusa za ekskurzije

Autor:J. C. M.Izvor:Južne vesti
bus
Prevoznici moraju da obezbede ispravne autobuse i sposobne vozače; foto: čitateljka

Pre nedelju dana je policija zabranila polazak jednog autobusa koji je trebalo da preveze đake Osnovne škole “Vožd Karađorđe” Niš na rekreativnu nastavu, a roditelji su bili zabrinuti i za opremljenost drugog. U niškoj policiji kažu da pojačano kontrolišu autobuse, kao i da su od početka godine isključili ukupno dva zbog određenih nepravilnosti.

Jedan od isključenih bio je autobus Niš ekspresa koji je čekao 3. maja ispred “Voždove” škole da poveze učenike 3. razreda. Međutim, nakon što su policajci videli da je na autobusu naprsla šoferšajbna, njemu je zabranjen polazak, pa su deca, kao i roditelji, morali da sačekaju drugi.

Dva i po sata smo čekali da krenu, a da se niko iz agencije nije ni pojavio. Potom su dovezli autobus koji definitivno nije visoke turističke klase, kao što je bilo navedeno u ugovoru - kaže majka jednog đaka.

ekskurzija Ispred Voždove čekali preko 2 sata jer je autobusu bilo zabranjeno da krene; foto: čitateljkaU Policijskoj upravi objašnjavaju da se, u slučaju kada na autobusu koji treba da prevozi decu na ekskurziju pronađu nepravilnosti, on biva isključen iz saobraćaja dok se taj kvar ne otkloni.

Ukoliko je nepravilnost takva da se ne može otkloniti, neće se dozvoliti da ekskurzija otpočne dok prevoznik ne obezbedi drugi autobus. Protiv vozača i prevoznika u svakom slučaju preduzimaju se mere prekršajne odgovornosti - kažu u niškoj policiji.

Kažu da su u toku kontrola najčešće nepravilnosti bile kvarovi kočnica, volana, neodgovarajuće gume i naprsnuća stakla. Tvrde i da u ovoj sezoni ekskurzija nisu naišli na vozača koji je imao alkohol u krvi.

U niškoj policiji napominju da uvek u sezoni đačkih putovanja imaju pojačanu kontrolu autobusa, kao i da je škola u obavezi da najkasnije 48 sati pre ekskurzije pismenim putem obavesti policiju o vremenu i mestu polaska, prevozniku, kao i broju dece i nastavnog osoblja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mirko

    18:52 // 10. 5. 2018.

    Građani treba da budu zabrinuti jer je većina autobusa u Nišu neispravna

  • Stamegledas

    18:02 // 10. 5. 2018.

    Savet roditelja je birao agenciju. Ne moze korupcija uvek da bude prijatna stvar. Od malena da se navikavaju na buducnost.

  • Aperkat

    16:53 // 10. 5. 2018.

    Znate li koja je logika ovih dzibera,zbog neispravnih autobusa i kad se to desi,da se ne pojavljuju,ispred skola i vrtica-bas me briga,moje dete ili unuce se ne vozi njime! Sta nam prezentujete

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: