Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:16, 21. 10. 2021.

| Društvo

Od ponedeljka počinje i novčano kažnjavanje onih koji nemaju kovid propusnicu

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
kafiči vanja keser
Nova odluka Vlade; Ilustracija; foto: V. Keser

Upotreba kovid propusnica će u praksi zaživeti od subote, 23. oktobra, a od ponedeljka kažnjavanje onih koji je nemaju, saopšteno je iz Vlade Republike Srbije. Odlučeno je i da će kovid propusnica važiti i ukoliko građani imaju urađen test na antitela, ne stariji od 3 meseca.

Na sastanku su, pored predsednice Vlade Ane Brnabić, bili i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i direktor Bezbednosno informativne agencije Bratislav Gašić.

U saopštenju navode da su razgovarali o načinu kontrole kovid propusnica, očitavanju digitalnih zelenih sertifikata, sprečavanju eventualnih zloupotreba i o datumu početka primene ove mere.

Odlučeno je da kažnjavanje pravnih i fizičkih lica počne od ponedeljka, 25. oktobra. U subotu i nedelju će sve inspekcije biti na terenu, kako bi zajedno sa ugostiteljima proverili u praksi kako funkcioniše sistem. Ova odluka je doneta iz razloga pružanja dodatnog vremena ugostiteljima, kako bi pronašli što bolji i efikasniji sistem organizacije i kontrole kovid sertifikata - navode iz Vlade.

Takođe, odlučeno je i da pozitivni test na antitela može da se koristi kao kovid propusnica. On ne sme biti stariji od 3 meseca.

Kako saopštavaju, cilj uvođenja kovid propusnica je isključivo zaštita zdravlja svih stanovnika Srbije, a nikako novčano kažnjavanje građana i biće ukinute onog momenta kada vakcinacija dostigne zadovoljavajući nivo.

Podsetimo, kovid propusnice se uvode od subote, 23. oktobra i važiće svakog dana od 22 sata, pa će u to vreme u ugostiteljske objekte u zatvorenom prostoru moći da uđu samo vakcinisani građani ili oni koji imaju PCR test ne stariji od 72 sata, antigenski test ne stariji od 48 sati i potvrdu o preležanom koronavirusu ne stariju od 7 meseci.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Golubica

    15:23 // 23. 10. 2021.

    Ove mere kao da su pisala deca. Moj srednjoskolac ide na bilijar, na rodjendan, gleda kosarkaske utakmice u OS Dusan Radovic... Bez problema, sta god mu se prohte. A od ponedeljka kombinovana nastava. Zivela sloboda!!! A posle 22, nije bitno. Ionako mu roditelji daju izlazak samo do 22.

  • Pera Perić

    12:27 // 22. 10. 2021.

    U kojoj državnoj ili privatnoj ( sa kojom RFZO ima potpisan ugovor) ustanovi u Nišu može da se uradi test na antitela i koja je procedura?

    • Torpedo

      19:52 // 22. 10. 2021.

      Veterinarski zavod!

  • Dusan

    10:16 // 22. 10. 2021.

    To je to ! Korona napada posle 22h, do 22h spava i miruje a onda ide na doručak u 10.... sad je sve jasnije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: