Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:00, 5. 12. 2022.

| Društvo

Od predškolaca do penzionera - volonteri Crvenog krsta u Nišu obeležili svoj dan

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
crveni krst, volonteri
Preko 200 volontera svakodnevno u akciji; foto: J. J.

Niški Crveni krst obeležio je danas Svetski dan volontera, a iz ove humanitarne organizacije kažu da je preko 200 volontera svakodnevno u akciji. Volonteri poručuju da za njih nema izazova jer sve rade iz ljubavi i pozivaju Nišlije da im se pridruže.

Crveni krst u Nišu ima blizu 3.000 volontera, od kojih je 200 njih svakodnevno na usluzi svojim sugrađanima. Najstariji među njima ima preko 80 godina a najmlađi su predškolci. Sektretar Crvenog krsta u Nišu Sanja Stojanović zahvalna je volonterima jer, kako kaže, bez njih organizacija ne bi bila uspešna.

Sve organizacije Crvenog krsta imaju profesionalno zaposlene, ali iza nas stoji armija volontera koji nam svakodnevno pomažu u akcijama. Oni su snaga koja nam daje polet da u ovim vremenima izdržimo i da ostvarimo svoju misiju, a to je pomoć onome kome je najpotrebnija - kaže Sanja Stojanović.

U aktivnostima Crvenog krsta postoje programi koji zahtevaju ozbiljnije pripreme, poput delovanja u nesrećama, gde rade iskusni i obučeni ljudi, dok u akcijama dobrovoljnog davanja krvi, prve pomoći, borbe protiv trgovine ljudima i ostalih humanih vrednosti učestvuju upravo volonteri.

Natalija Nedeljković volonterka je već osam godina i nesebično pomaže drugima. Tokom pandemije koronavirusa pakovala je i delila pakete pomoći za najugroženije a svakodnevno joj se pridružuju novi članovi sa željom da i oni pomognu.

Dobrovoljni rad je prelepa stvari i mislim da bi svako trebalo da bude član neke volonterske organizacije, jer mi dajemo malo a nekima to znači mnogo - naglašava Natalija.

Volonter Uroš Popović humanitarnim radom počeo je da se bavi ove godine i kaže da je već stekao veliko iskustvo zahvaljujući ljudima kojima je okružen.

Ovde su svaki dan nove akcije, promovišemo dobre vrednosti i smatram da je to bitna stvar u današnje vreme. Preporučio bih svima da se priključe Crvenom krstu pre svega zbog dobrih ljudi, što je danas retko - ističe Popović.

Crveni krst u Nišu osnovan je 20. januara 1878. godine i čine ga volonteri različitih zanimanja, interesovanja i socijalnog statusa. Iz organizacije pozivaju sve sugrađane da im se pridruže u humanitarnom radu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: