Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:20, 16. 2. 2021.

| Društvo

Od sutra 6 punktova za vakcinisanje u KC Niš, uskoro i u Oficirskom domu

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
Vakcina
Kineska vakcina trenutno jedino dostupna u niškom Kliničkom; foto: KC Niš

Za građane koji budu želeli da prime vakcinu protiv kovida uskoro će i Oficirski dom u Nišu biti na raspolaganju, navode iz Univerzitetskog kliničkog centra Niš. Od kako je UKC uključen u vakcinaciju, u tu ustanovu se za vakcinu javilo oko 710 ljudi.

Direktor UKC Niš Zoran Perišić kaže da su juče i danas u ovoj zdravstenoj ustanovi građani vakcinisani na 1 punktu i najavljuje da će od sutra na raspolaganju biti verovatno 6 punktova.

Pored punktova u UKC Niš, pojašnjava Perišić, i u Oficirski dom će se ubuduće odlaziti za vakcinu, a taj prostor je, kako kaže, spreman i u njemu će biti raspoređene ekipe iz Kliničkog centra.

Sutra ćemo verovatno raditi na 6 punktova, sutra nam je planirano 600 da vakcinišemo. Verovatno ćemo preći sa nekoliko punktova i u Oficirski dom. Prošao je sanitarne zdravstvene inspekcije, pa ćemo da vidimo tamo da organizujemo - ističe Perišić.

Kaže i da dosad nije bilo najava koja će vakcina da stigne, a da su do sad dobijali samo Sinofarmove.

Sve ovo što smo mi davali su kineske, Sinofarm vakcine. Ono što nam je stizalo je kineska. Šta nam stigne, mi na osnovu toga dajemo - dodaje on.

Navodi i da se one iz Zavoda za javno zdravlje dostavljaju Kliničkom centru, kao i da ih ni u jednom trenutku nemaju na lageru u KC, jer ih sve upotrebe, kao i da ako neka vakcina ipak preostane, vraćaju je u Zavod.

Podsetimo, pored Doma zdravlja Niš, od 12. februara vakcine protiv kovida moguće je primati i u Univerzitetskom kliničkom centru Niš.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milena Markovic

    15:48 // 19. 2. 2021.

    Dobila sam "preciznu" poruku od eUprave da treba da se vakcinišem u "14:25 - stari centar, ulaz iz Zetske". Bez ikakvog navođenja zgrade, kao da je seoska ambulanta. Raspitujući se kao neka nepismena baba gde je vakcinacija, jer nema nikakvog obaveštenja, dođem do poenta svega:"Danas nema vakcinacije". Niko me nije obavestio, a izostala sam s posla zbog toga. Jadna, moja Srbijo među šljivama...

  • Срба

    22:48 // 16. 2. 2021.

    Ко се то тако лежерно “јавља”, поготову у КЦ- и где тачно?? Да одем са се и ја “јавим” пошто ме и даље нико не позива након пријаве, а у ДЗ те ‘ладно откаче ако немаш “позив и термин” и нуде једино кинеску. Лудило и лажи на све стране.

  • Mara

    20:27 // 16. 2. 2021.

    Strašno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: