Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:37, 28. 7. 2023.

| Društvo

Od svih sajtova okruga u Srbiji jedino sajt Nišavskog ne radi - "mesecima, a potreban građanima"

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
nisavski okrug sajt ne radi
Kažu da ne radi već 5 meseci; foto: printskrin

Zvaničan sajt Nišavskog upravnog okruga jedini je od 24 okruga u Srbiji koji ne radi, a Nišlije koje žive u inostranstvu i kojima je često potreban zbog administrativnih poslova kažu da to traje već 5 meseci. Tek nakon objavljenog teksta stiglo je objašnjenje iz Nišavskog okruga - da zbog tehničkih problema provajdera sajt ne funkcioniše, ali da intenzivno rade da to reše.

Porodica iz Niša koja živi u Sloveniji se javila novinarima Južnih vesti zbog problema sa sajtom Nišavskog upravnog okruga, jer tvrde da ne radi već 5 meseci.

Do tada su ga koristili za niz administrativnih poslova, poput upisa taksi za plaćanje, za informacije o nadležnim inspekcijama, kao i pravilnika koji su im potrebni "virtuelno", jer nisu u Nišu.

Konkretno, mi imamo stan i lokal u Nišu, plaćamo periodično porez i lokalne takse koje imaju poziv na broj zavisno od gradske opštine. Takođe imamo i probleme sa prijavom i odjavom pa to uradimo preko nadležnih inspekcija da nam za to vreme ne ide naplata. Pošto sajt 5 meseci već ne radi, mi to sada moramo preko prijatelja u Srbiji, ali ne želim da niko ima obavezu prema meni, kad bi bilo lakše da uđem na sajt i nađem mejlove, žiro račune, takse itd. i sve to završimo sami - pojašnjava Nišlijka.

Više puta su pokušali da saznaju zašto sajt ne radi i kada će biti popravljen, ali kaže da su samo dobijali informacije "biće, biće" i ništa se nije promenilo. Zato su odlučili da se obrate novinarima i tako apeluju na nadležne, jer veruju da ima još onih kojima sajt olakšava administrativne poslove.

Na zvaničnom spisku upravnih okruga u Srbiji, od 24 koliko postoji, samo sajt Nišavskog upravnog okruga ne radi i prikazuje "grešku".


"Intenzivno radimo na otklanjanju problema"

Novinari odgovore do objavljivanja teksta nisu dobili iz Nišavskog upravnog okruga, ali je 3 sata nakon što je tekst objavljen stigao mejl koji potpisuje Jelena Janićijević, šefica odseka stručne službe, u kome navodi da "intenzivno rade na otklanjanju problema".

Povodom Vašeg pitanja o funkcionisanju sajta Nišavskog upravnog okruga, obaveštavamo Vas da smo zbog postojanja tehničnih problema na strani provajdera imali problema u funkcionisanju sajta. U toku je komunikacija sa provajderom i intezivno radimo na otklanjanju problema, kako bi pristup sajtu u što kraćem roku omogućili našim građanima - odgovor je iz Nišavskog okruga.

Pitanja o tome zašto sajt Nišavskog upravnog okruga, od 24 koliko ih je u Srbiji, jedini ne radi već mesecima prosleđena su i Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

*Tekst je dopunjen kada je nakon objavljenog teksta stigao odgovor iz Nišavskog upravnog okruga.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • marina

    14:28 // 8. 11. 2023.

    8.11.2023. Sajt jos ne radi

  • Tajanstveni Alan

    06:10 // 29. 7. 2023.

    Eto,koja slucajnost, dok vi pitate, oni ga opravljaju ! Ma, telepatija- intenzivna !

  • Werko

    21:07 // 28. 7. 2023.

    uuu da ste vi zivi i zdravi ovo odavno, stara vest

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: