Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:24, 7. 4. 2021.

| Društvo

Od vikenda u Kliničkom centru Niš vakcinacija rizičnih pacijenata iz Nišavskog i pet okolnih okruga

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti
urgentni
Urgentni pogodan zbog brze reakcije; foto: JV/J. C. M.

Građani koji zbog različitih alergija ili hroničnih oboljenja do sada nisu smeli da se vakcinišu, od ovog vikenda vakcinu protiv kovida mogu da prime u Urgentnom centru niškog Univerzitetskog kliničkog centra. Za slučaj komplikacija, obezbeđen je nadzor kompletnog lekarskog tima, najavili su nadležni i napomenuli da termin telefonski mogu da zakažu građani Nišavskog, Topličkog, Jablaničkog, Pčinjskog, Pirotskog i Timočkog okruga.

Vakcinacija rizičnih grupa biće organizovana vikendom i trajaće sve dok bude zainteresovanih, a cilj je da se pomogne onima koji se plaše, a žele da se zaštite od korone, naglasili su direktor i zamenik direktora UKC Zoran Perišić i Radmilo Janković.

Mogu se prijaviti svi oni koji smatraju da spadaju u rizične grupe, bilo da su alerični na penicilin, neku drugu namirnicu, imaju neku hroničnu bolest. Naša lična inicijativa je da oni budu vakcinisani na najbezbednijem mestu, a to je Urgentni centar - istakao je direktor Kliničkog Zoran Perišić.

perisic i jankovic foto: JVU Urgentnom centru pored ekipa za vakcinaciju, dežuraće i one za reanimaciju, anesteziolozi i hematolozi, kaže zamenik direktora Radmilo Janković.

Nakon vakcinacije pacijenti će najmanje sat vremena biti pod nadzorom lekara, jer se očekujemo da se eventualna reakcija javi u tom periodu nakon primanja vakcine. Mislim da ćemo imati sve vakcine na raspolaganju - kaže Janković.

Naglašavaju da je manji rizik od alergijske reakcije, nego od teške kovid kliničke slike. Veliki broj ljudi je, kako kažu, iz predostrožnosti vraćen sa punktova za vakcinaciju, zbog alergije na penicillin ili neku vrstu hrane.

Pridružene bolesti, visok krvni pritisak, dijabetes, maligne bolesti, nisu kontraindikacije, već razlog više da se neko vakciniše, jer je u riziku da dobije tešku kliničku sliku - kaže Perišić.

Zainteresovani građani iz Nišavskog, ali i četiri okolna okruga termin mogu da zakažu putem telefona 066/805-15-47.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sasa

    10:56 // 12. 4. 2021.

    Na ovaj broj, bar meni, se niko ne javlja.

  • rizicni pacijent

    11:55 // 8. 4. 2021.

    Telefon 99% vremena zauzet, kada uspostavite liniju onda vam ODBIJU POZIV bez javljanja. Nakon 1h konstantnog pozivanja javlja se konacno drzak muski glas koji se breca, potpuno neinformisan o svemu. Osecaj kao da pozivate ruralnu autobusku stanicu. Organizacija - nula.

  • nebitno

    00:23 // 8. 4. 2021.

    svako ko dodje u klinicki centar a starijih je godina momentalno je osudjen na smrt, doktori i sestre svoje pacijente ne proveravaju i ostavljaju ih bez kiseonika. Zalosno je u kakvoj drzavi zivimo gde lekari moraju da se potplacuju da bi se setili da rade svoj posao.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: