Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:18, 25. 11. 2016.

| Društvo

Odbačena tužba niškog Aerodroma protiv Šabića

Autor:S. M, P. B.Izvor:Južne vesti
rodoljub sabic
"Rešeno na jedini pravni način"; foto: Mc.rs

Upravni sud je odbacio tužbu direktora niškog Aerodroma Vladice Đurđanovića protiv odluke Poverenika za informacije od javnog značaja kojom je naložio tom preduzeću da novinarima Južnih vesti dostavi dokumentaciju u vezi sa sistematizacijom radnih mesta.

Poverenik Rodoljub Šabić kratko je na Tviteru prokomentarisao da je to rešeno na "jedini pravno moguć način”.

Podsetimo, nezadovoljan time što mu je Poverenik za informacije od javnog značaja naložio da Južnim vestima dostavi dokumentaciju u vezi sa sistematizacijom radnih mesta, direktor tog preduzeća Vladica Đurđanović je početkom oktobra protiv odluke Poverenika podneo tužbu Upravnom sudu.

O svojoj odluci da tuži Poverenika Đurđanović je samo ukratko obavestio novinare, ali nije naveo razloge za to.

Uprkos tužbi, Poverenik je, preteći Aerodromu novčanim kaznama, insistirao na tome da to preduzeće dostavi Južnim vestima sistematizaciju, što direktor Aerodroma još nije učinio.


Zabrinjavajući nivo neznanja

Prvobitnu odluku direktora Aerodroma da protiv njegove odluke podnese tužbu, Šabić je tada kratko prokomentarisao kao "zabrinjavajući nivo neznanja", napominjući da su sudovi do sada takve tužbe odbacivali kao "nedopuštene".

Inače, još marta 2010. godine je na sajtu ovog nezavisnog državnog organa objavljeno saopštenje Poverenika Šabića i to baš u vezi sa tom vrstom tužbi.

Šabić je tada takvu praksu definisao kao "štetnu i za interese i prava građana, ali i za ugled državnih organa i preduzeća koji je praktikuju".

Laici mogu da ne znaju, ali već i studenti prava moraju znati da ovakva tužba, tužba prvostepenog organa protiv rešenja drugostepenog, nije dopuštena. Zaista je teško poverovati da takav, studentski nivo znanja ne postoji u organima vlasti i državnim preduzećima - napisao je 2010. Šabić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • DRAKCHE TORMAK

    23:10 // 28. 11. 2016.

    Samim cinom podnosenja tuzbe, dokaz da je nesto ,, mutno,,. Iole moralna osoba bi podnela neopozivu ostavku ne pomisljajuci na tuzbu. No, kakva drzava, jos gori rukovodioci. Za ribu se zna odakle smrdi.

  • znate li?

    09:23 // 28. 11. 2016.

    Koliko radnika ce dobiti sporove sto su otpusteni ,a na njihova mesta primljeni PODOBNI? Neka Pametnjakovic Aerodromski, odgovori.

  • Pera

    17:00 // 26. 11. 2016.

    Kolika je plata tom direktoru Niškog aerodroma?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: