Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:18, 1. 2. 2022.

| Društvo

Odbačeno više prijava protiv učesnika protesta u Nišu

Autor:T. Tasić, T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
protest
Odbačena prijava; foto: T. T.

Prekršajni nalog zbog kretanja na kolovozu tokom ekoloških protesta, koji je policija podnela u decembru protiv Jelene Milošević iz niškog ogranka Stranke slobode i pravde, van snage je stavio Prekršajni sud u Nišu. Razlog je, kako piše u obrazloženju odluke, što policija nije u roku dopunuila nalog. Iz Suda su potvrdili Južnim vestima da ima još odbačenih prijava, ali nisu precizirali o kom broju je reč.

U decembru prošle godine su na adrese mnogih Nišlija stigli prekršajni nalozi jer su se tokom protesta kretali po kolovozu, a Miloševićeva je nakon toga podnela i zahtev za sudsko odlučivanje, koji je odbijen, a prekršajni nalog je stavljen van snage.

U obrazloženju odluke, između ostalog, piše i da je Sud naložio policiji da uredi prekršajni nalog i da opiše konkretnu radnju prekršaja koju okrivljenoj stavlja na teret, što nije urađeno u predviđenom roku od 8 dana.

Miloševićeva ističe da ova odluka može da bude ohrabrenje za sve koji su tražili sudsko odlučivanje. odluka Odluka Prekršajnog suda; foto: printscreen

Danas je stiglo advokatu da se odbacuje zato što je policija propustila rok, jer je 8 dana rok od momenta kada Prekršajni sud traži dopunu da dostavi dokaze. Oni su poslali kasnije, tako da je Sud odbacio prekršajnu prijavu. Tako da je jedino logično zato što nisu mogli da dokažu kako su nas identifikovali, jer, ili su nas pratili ili su nas snimali nezakonitim sredstvima - navodi Miloševićeva.

Iz Prekršajnog suda navode da ima još odbačenih naloga, ali da će tačan broj saopštiti naknadno.

Podsetimo, učesnici skupa tražili su objašnjenje o tome kako je policija identifikovala građane na protestima u Nišu i da li je to činila nezakonito, pošto su prijave stizale i onima koji nisu legitimisani.

Nekadašnji poverenik Rodoljub Šabić istakao je da to asocira na zastrašivanje i da su iz MUP-a postupili protivzakonito, dok je ministar Vulin tvrdio da nisu.

Policajac koji je od novinarke Južnih vesti tražio da fotografiše njena lična dokumenta rekao je da on i kolege znaju da rade nezakonito.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vasilije

    12:32 // 8. 2. 2022.

    Nema drzave u slucaju da dtzavnj organi (boli ih uvo) nd stite gradjane.
    Piliticar i stranke ako ne dobiju podrsku gradjana odlaze u proslost i na njih je primdnjena mera u slucaju nerada ili loseg rada.
    Godpodi sudijama nemoze niko nista do kraja radnog veza a plate sada vece od hiljadarke.
    Obicni smrtnici bezite na napustena domacinstva u planini a vpjvodjani bezite na salase. Toje spas za zi

  • Dragan

    12:13 // 2. 2. 2022.

    Jel zna neko pametan da mi objasni šta sam kriv ja i ostali građani pa čekamo na putu da se vi šetate na pešačkom prelazu !?!?! To kao kad si nervozan zbog tiketa pa izlupaš malo dete , nenormalno (ili je za neku novčanu nadoknadu)

    • Toma Tošić

      18:48 // 2. 2. 2022.

      Vidi se da ti je kladionica vrhunski domet intelekta. Postojale su i pre Vučića, čisto da znaš

  • Ivan

    10:02 // 2. 2. 2022.

    Fašizam.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: