Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:15, 29. 4. 2020.

| Društvo

Odbijen zahtev nadležnih u Vlasotincu, nema formiranja posebnog kriznog štaba

Autor:B. S.Izvor:Južne vesti, RTS
vlasotince
Situacija danas malo bolja; foto: Agencija Publika

Iako su nadležni u Vlasotincu tražili formiranje posebnog Kriznog štaba zbog naglog porasta obolelih od virusa korona u ovoj opštini, ovaj zahtev je odbijen. Prema poslednjim informacijama, još 4 osobe su pozitivne na virus, te je ukupan broj obolelih 80.

Kasno popodne u utorak, 28. aprila stigao je odgovor Opštinskom štabu za vanredne situacije, a u dopisu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave piše da nadleženi u Vlasotincu za sve nedoumice koje imaju pitaju niški Institut za javno zdravlje i Zavod za javno zdravlje u Leskovcu, što su do sada i radili. Ovim je praktično, zahtev za formiranje posebnog štaba odbijen, javlja RTS.

I ublažene mere koje su tražili da se na nivou ove opštine povuku - poput odlaganja zatvaranja salona i teretana, ostaju na snazi, a prema rečima zamenika komandanta lokalnog Štaba Boška Stančića, čekaju se zvanične instrukcije.

Očekujemo zvanične instrukcije republičkog Kriznog štaba vezane za zahteve koje smo uputili, a dotle nastavljamo dezinfekciju javnih površina, objekata, ustanova i stambenih zgrada kao što smo i do sada radili. Sve službe nadležne da kontrolišu sporvođenje mera uvedenih nakon proglašenja vanrednog stanja pojačale su svoje aktivnosti - kaže Stančić.

Ipak, situacija je danas malo bolja u Vlasotincu, kažu u Štabu, jer je od 23 testirana pacijenta 4 pozitivno. Rezultati se očekuju za još 60 pacijenata.

Iz Štaba apeluje na građane da poštuju preporuke o socijalnom distanciranju i nose zaštitnu opremu, a dezinfekciono sredstvo natrijum-hipohlorit i dalje je dostupno svima i može se natočiti iz rezervoara na platou ispred opštinske zgrade.

Podsetimo, prvi slučaj zabeležen je početkom aprila, a nagli skok obolelih usledio je nakon uskršnjih praznika. Zbog porasta broja obolelih nadležni su tražili formiranje posebnog kriznog štaba za ovu opštinu. Žarište je u fabrici "Maša impeks" u selu Stajkovce gde je kod 8 radnika potvrđeno prisustvo virusa korona, a epidemilog Branislav Tiodorović ocenio je da je situacija u Vlasotincu pod kontrolom.

Među prvim obolelima su bili i radnici Grunera zbog čega je ta fabrika privremeno obustavila proizvodnju.

Građani su se žalili i da nema informacija o broju preminulih iz ovog kraja, a Opštinski štab da te informacije nema, ali su, nakon ukidanja uredbe o centralizovanom informisanju, reodvno slali izveštaje o obolelima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Leakovac

    12:15 // 29. 4. 2020.

    Da li vi ne primecujete da Vucic i ekipa ne zele ni da komentatisu Leskovac, tj sve od Nisa na dole?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: