Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:36, 19. 2. 2017.

Odbili da pregledaju bebu jer majka nije imala sitan novac

dom dzravlja prokuplje foto lj.m. Dok majka tvrdi da su ih vratili sa šaltera, direktor kaže da još nije upoznat sa slučajem; fotzo: Lj.M.

Zato što medicinska sestra nije imala sitan novac da vrati kusur, osamnaestomesečna beba nije pregledana u prokupačkom Domu zdravlja, a roditelji su morali hitno da je prevezu u Niš, tridesetak kilometara dalje od Prokuplja, kako bi beba bila pregledana, tvrdi majka. Direktor Doma zdravlja najavljuje kontrolu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • korisnik

    15:46 // 19. 2. 2017.

    Na stranu "ljubaznost" zdravstvenih radnika ali nije li lakše rasitniti 1000 dinara negde u blizini nego voziti 30 km?

    • Vladimir Popovic

      17:47 // 19. 2. 2017.

      Korisniku, ako vrsis naplatu tvoja je obaveza da imas sitno!!!
      A ,roditelj kome je dete bolesno bas razmislja o sitnim parama, a ne o tome da spasi dete po svaku cenu. Zato nemoj da dajes takve komentare, verovatno ili nisi roditelj, ili ti je neko medicinski radnik. SRAMOTA!!

    • clanica srpske nazadne stranke

      19:44 // 19. 2. 2017.

      Ako malom detetu ne nosis knjizicu na put, onda i nisi bas toliki vizionar da rasitnis hiljadarku.

  • LosMI

    16:30 // 19. 2. 2017.

    Ovo je jedan od mnogobrojnih dokaza kako drzava funkcionise i koliko joj je "stalo" do njenih gradjana! Strava i uzas! Nema izbora koji ce to promeniti, nije bitno ko je na vlasti dokle god ima ovakvih pojava mi smo kao drzava i drustvo jedna najobicnija nula na nivou ne vecem od onih gologuzih plemena iz Afrike!

    • Lela

      17:56 // 19. 2. 2017.

      Nije ovde država kriva. Ovde se radi o nepoštovanju,neljudskom potezu zdravstvenog radnika. Takve stvari se uče u kući i u školi.
      Ima nešto sto se zove ljudskost!

  • Slavko

    17:54 // 19. 2. 2017.

    U ovoj državi će nešto početi da se sređuje kada ovakve nadobudne spodobe budu dobijale MOMENTALNE otkaze. Nema nikakvih opravdanja - nisu roditelji dužni da imaju sitan novac!!! To je inače oubičajena stvar - idi(te) i rasitnite pare!!! Svi oni na raznim šalterima smatraju sebe malim bnogovima, gazdama - eto, ja mogu to da ti uradim!!!

  • Goran Đorđević

    18:06 // 19. 2. 2017.

    Da li neko primećuje da je cena pregleda i pružanja pomoći specijaliste lekara osobi koja nije osigurana (ili nema potvrdu o osiguranju) 375 dinara tj.oko 2,5 eura? A tu je i medicinska sestra i njeno angažovanje i stručna pomoć, pa medikamenti itd.
    Kada ćemo shvatiti da je zdravlje ROBA i to najskuplja roba.Ovako nećemo daleko dogurati...

    • Зоран Срећковић

      19:14 // 19. 2. 2017.

      Господине Ђорђевићу а Хипократ ? Где је он у овој причи ?

    • Srba

      22:21 // 19. 2. 2017.

      Daj molim te pojasni sta si hteo da kazes ovim komentarom !!!
      Da li je administratoru bili jasno sta je pisac hteo da kaze ?
      Cini mi se da ovo nema veze sa samom vescu !!!
      To sto se desili je cist idiotizam deca imaju knjizice i nije moguce da ih nemaju, jel tako ? prema tome ovde je kriva drzava kraj !!
      ne sestra janko stanko vec idioti koji su izglasali da neko mora da plati ovaj pregled !!!!

    • Milos

      03:28 // 20. 2. 2017.

      Gorane, nadam se da NIKADA neces da dodjes u situaciju da ti mozda zivot, ili zivot nekog tebi dragog, zavisi od 2,5 evra!

    • Ivan Ognjanović

      07:05 // 20. 2. 2017.

      Usluga kosta onoliko koliko je to moguce i u skladu sa standardom. Ni inzenjeri nisu placeni koliko zasluzuju, ni prosvetni radnici, skoro niko u Srbiji nema platu koju po znanju i zvanju zasluzuje, pa opet, samo vi kenjkate i bunite se. Tornjajte se odavde vise ako vam ne odgovara.

  • Goran Đurđija

    21:47 // 19. 2. 2017.

    Čista jedinica iz etike.Gde je tu Hipokratova zakletva?Sramota.

  • Ivan Milovanovic

    22:29 // 19. 2. 2017.

    Ni trafika ni dragstor ne smeju da vam kazu da vi rasitnite pare, njihova je obaveza da obezbede kusur, inace se po zakonu tumaci da nisu hteli da vam izvrse uslugu, a to se kaznjava.

  • Sinovac

    23:02 // 19. 2. 2017.

    Po kom osnovu neko naplaćuje pregled za dete od 18 meseci, kada je za decu pregled besplatan??? Unosom JMBG-a majke ili oca bebe u sistem RFZO-a doktor može videti po kom osnovu je dete osigurano.

  • Saska

    00:30 // 20. 2. 2017.

    Samim tim dete ima zdrastv.knjizicu što dokazuje da je osiguranik. To se mesečno već naplaćuje jednom od roditelja preko koga je osigurano. Sramota ..... i ponovo se naplaćuju pregledi a da pritom mora sve da se kupi. Igla... bočica. ..spric.... rukavice. ... nema etike nema te zakletve odavno. Izgubila se vrednost ...čast i moral. Osetila sam par puta na svojoj koži

  • sozontije

    09:35 // 20. 2. 2017.

    Pa deca ne placaju participaciju.Kakve pare,ne razumem?

  • istina

    09:46 // 20. 2. 2017.

    Znate,moje dete su primili u cacansku bolnicu bez knjizice koju sam zaboravio u Nisu.Rekli su mi samo da je dostavim kasnije.Poslali su mi je roditelji u toku dana i sve je bilo ok,tako da ja u ovo ne mogu da verujem.

  • Oscar Pitagor

    10:06 // 20. 2. 2017.

    Моја тетка се пре онесвестила у бусу градског превоза. Шофер одмах зауставио поред приватне клинике. Унешена је унутра, прегледана, добила инфузију и немам појима шта све... Нити она нити сестра која јој је била у пратњи нису имале новац а ни документа. Отишле су кући без било каквих проблема или условљавања. Ујак је, сазнавши то, после пар дана отишао и оставио клиници 3.000 - у знак захвалности.

    • Ivan Ognjanović

      12:14 // 20. 2. 2017.

      Zasto minus ovom komentaru? Jel ne verujete da se ovo desilo ili mislite da covek reklamira privatne klinike? Da reklamira, napisao bi koja je klinika, a da laze da se desilo nema razloga zaista. Ovo sto se u Prokuplju desilo je van svake pameti. Pa mogla je da zadrzi hiljadarku dok ne donesu sitno ili da jednostavno NE NAPLATI jer je hitno. Ovo sto je uradila je bruka i zasluzila je otkaz.

  • svetlana milovanovic

    23:12 // 20. 2. 2017.

    Muka mi je od medicinskih sestara koje znaju vise i od doktora ... Svaka cast
    izuzecima, ali sve su redji. Mislim da su deca oslobodjena participacije...
    Safronije

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: