Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:54, 2. 3. 2016.

Odbor Univerziteta: Suzana Kostić ne može ostati dekan

490x370-490x370-Suzana-2-resize Dekan Fakulteta umetnosti Suzana Kostić; foto: artf.ni.ac.rs

Nakon što je inspekcija Ministarstva prosvete naložila Savetu Fakulteta umetnosti da izabere novog dekana jer je sadašnja dekanica Suzana Kostić prekršila kodeks, i Odbor za statutarna pitanja niškog Univerziteta je ocenio da ona ne može ostati na tom mestu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • QGO

    15:04 // 2. 3. 2016.

    Bilo bi lepo da Juzne vesti taj isti odbor pitaju kako je moguce da Univerzitet u Nisu profesorima koji ispunjavaju uslov za penziju produzavaju tri puta po godinu dana iako u zakonu lepo pise da radni odnos moze biti produzen samo u skolskoj godini u kojoj oni pune 65 godina? U Beogradu i Kragujecu postuju zakon, lako se moze proveriti na internetu.

    • Quo vadis

      16:54 // 2. 3. 2016.

      Dobro bi bilo da postave i pitanje po kojim kriterijumima se radni odnos produžava. Nije produžen radni odnos jednom članu i jednom kandidatu za člana Akademije nauka, dok se istovremeno (na istoj sednici) produžva vanrednim profesorima. A lista pitanja ne bi trebalo tu da se završi, bilo bi vrlo interesantno znati i za "uslove" pod kojim rektor potpisuje Erasmus projekte, suspenduje konkurse,...

    • QGO

      14:53 // 3. 3. 2016.

      @Quo vadis Postovani, apsolutno se slazem sa svime sto ste napisali. Ocigledno je da ste odlicno upuceni u desavanja na Univerzitetu. A o tome da je u medijima precutana informacija da prof Stojadinovicu i prof Petkovicu nije produzen radni odnos jedino mogu da kazem bruka i sramota.

  • Dzoni

    16:46 // 2. 3. 2016.

    Bitno je da Bulatovic ne krsi kodekse zaposljavanjem svega i svacega u jadnom i bednom EPS-u.
    Sramota za ceo grad sta se sve radi i ko radi.

  • Pera Mika Zika

    19:53 // 2. 3. 2016.

    Kakav primer Suzana Kostić (lažni car Šćepan Mali) daje studentima kad ovako očigledno i bezobzirno krši sve akademske norme i ZAKON!

  • Zlobnik

    19:27 // 2. 3. 2016.

    Na Mašinskom,Elektronskom,Medicinskom, Arhitektonskom...još rade "prof dr",koji su ispisnici sa "Brojem 1",iz stripa "Alan Ford"!
    Da pojasnim,"Broj 1" je bio savetnik Juliju
    Cezaru,Tutankamonu, Džordžu Vašingtonu i drugu Titi...u stripu "A. Ford" Magnus&Bunker-a!"Broj 1" je obožavao "Sir Oliver"-a /u istom stripu/, koji je bio "oličenje poštenja i časti"!
    Danas imamo mnoogoo "Sir Oliver"-a i "No1

    • Marko

      20:50 // 3. 3. 2016.

      Lepa vam je ova alegorija, i cenim to što poznajete celokupan opus Magnusa i Bunkera. Ali, ako baš volite da komentarišete akademsku scenu, ja bih vam ipak preporučio da pročitate neku dobru knjigu. Prikladnije je. Naučićete i mnogo korisnih stvari. Ako ništa drugo, bar da se interpunkcijski znak razdvaja razmakom od ostatka teksta, da na kraju rečenice stoji tačka, i tako dalje.

  • Joja

    10:10 // 3. 3. 2016.

    Šta reći, držimo palčeve da jednom pobedi pravda u ovoj nazovi državi. Možda je to mali korak, ali je korak. Toliko je iskompromitovana da stvarno ne zaslužuje da bude ni profesor, a tek dekan....

  • Laza

    08:18 // 3. 3. 2016.

    Ona i ima uspeha u radu pa boze moj, a direktor pozorista sto je mimo svih pravila uspeo da ostane direktor!!!!

    • Gavran Ravenovic

      10:01 // 3. 3. 2016.

      Poštovani gospodine Laza, to što je Vuković još uvek direktor,presedan je i posledica kršenja Zakona. O tome se radi. Nije važno da li je neko uspešan ili neuspešan, to je stvar lične procene, ili kriterijuma.Važno je da u pravnoj državi Zakon mora da važi za sve, bez izuzetaka. Ako nije tako, nastupa bezakonje, nemoral, haos... A to se mora sprečiti...

    • Pera Mika Zika

      10:14 // 3. 3. 2016.

      Uspeo je zahvaljujući Suzani Kostić da postane i docent na Fakultetu umetnosti samo sa osnovnim studijama (koje je završio posle 10 godina studiranja)

  • shaft

    18:42 // 3. 3. 2016.

    Ako se Bata drvar ukljuci,sve je moguce!Kao vrli akademski gradjanin,treba da iznese svoje misljenje po ovom slucaju!

  • mille

    22:05 // 3. 3. 2016.

    Ako cemo po istom principu onda treba preispitati rad i ostalih dekana jer ima ovakvih slucajeva i na Elektronskom, Masinskom, Medicinskom ...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: