Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:21, 21. 2. 2023.

| Društvo

Odbornici Prokuplja odlučili - gradski bazen i teniski tereni izdaju se koncesionaru

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
bazen
Bazen se izdaje putem javno-privatnog partnerstva; Foto: Lj. M.

Sa samo dva glasa protiv odbornika stranke Zavetnici, skupštinska većina u Prokuplju koju predvodi Srpska napredna stranka usvojila je odluku i započeće proces koncesije putem javnog-privatnog partnerstva za gradski bazen i teniske terene. Nakon Javnog komunalnog preduzeća Hammeum i Gradske apoteke, prokupačka vlast je odlučila da privatniku izda i ta dva objekta koja su do prošle godine bila u nadležnost ranije ugašenog Sportskog centra.

Odbornici su izglasali i petočlani stručni tim, a ostavljena je i mgućnost da se angažuje stručni konsultant za realizaciju javno-privatnog partnerstva i tokom izrade potrebne dokumentacije.

Odbornici stranke "Zavetnici" u Prokuplju glasali su protiv pokretanja postupka javno-privatnog partnerstva sa elementima koncesije za upravljanje i održavanje gradskog bazena i teniskih terena u Prokuplju. Postavljamo pitanje kako je došlo do toga da se kupalište koje staro preko 50 godina zapusti i uništi. Podsećamo da se u gradu ni jedna privatizacija nije pokazala kao ispravna, u poslednje vreme su nam primer za to privatizacije Gradske apoteke i Javnog komunalnog preduzeća Hammeum. Mi i dalje smatramo da još nije kasno da se jednim domaćinskim upravljanjem bazen modernizuje i učini našoj deci lepše detinjstvo. U suprotnom ovo još jedno namerno urušavanje gradskih resursa radi dalje privatizacije što je nedopustivo - kažu iz stranke "Zavetnici".

U odbrani stava da će građanima bazen biti dostupniji i moderniji ako se izda privatniku na korišćenje, pored naprednjaka stali su i odbornici SPS-a koji zvanično nisu u vlasti, ali su do sada sve odluke vladajuće stranke podržali i nikada ni jednu tačku od početka rada ovog saziva Skupštine Prokuplja nisu kritikovali i izneli drugačiji stav od SNS-a. Skupština Pk Skupštinska većina izglasala odluku o koncesiji gradskog bazena u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Krivi smo što želimo da našoj deci bude bolje i lepše, što želimo da nam deca pa i njihova deca ostanu da žive u ovom gradu. Krivi smo jer smo se setili naših predaka i izgradili Spomen park junacima Gvozdenog puka, jer obnavljamo škole, parkove, što gradimo Dom zdravlja, što asfaltiramo put Merošina - Prokuplje u tri sloja, krivi smo za novu pijacu, za sve što smo uradili. Mi ne prodajemo ništa, dali smo na korišćenje i to će se vratiti posle određenog perioda - obrazložio je odluku o koncesiji Goran Lakićević odbornik SNS-a u prokupačkom parlamentu.

Rečeno je i da će gradska vlast pronaći partnera koji će svojim ulaganjem osposobiti bazen kako bi to ponovo bilo mesto okupljanja za sve pre svega mlade ljude tokom leta, a da je za ulaganje u adaptaciju prema procenama potrebno uložiti oko 25 miliona dinara.

Nakon Javnog komunalnog preduzeća Hammeum i Gradske apoteke prokupačka vlast je odlučila da izda koncesiono i bazen i teniske terene koja su do prošle godine bila u nadležnost ugašenog Sportskog centra.

Reakcije Prokupčana na odluku da se krene u koncesiju i izdavanje jedinog uređenog kupališta na teritoriji Prokuplja su oprečne, od onih koji smatraju da je to dobro za građane, do nezadovoljstva jer se gotovo svi poslovi i nekadašnja imovina građana izdaje privatniku.

Inače, poslednjih godinu i nešto više, gradska vlast u Prokuplju koncesiono je izdala Gradsku apoteku, deo poslova nekadašnjeg JKP Hammeuma, Sportski centar je ugašen, a za sportsku halu je angažovano privatno obezbeđenje za šta se mesečno izdvaja nešto više od 1,2 miliona dinara, dok se još uvek traži rešenje za odmaralište na Belom kamenu koje gašenjem Sportskog centra takođe ne radi, kao i zgrada Sokolane.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Šta reći

    13:12 // 21. 2. 2023.

    Da ste mislili na našu decu i na ljude , u ovih 10 godina ste mogli da nešto uradite, uložite i unapredite lokalne ustanove i preduzeća i obnovite sportsku infrastrukturu i gradski bazen. S predumišljajem ste ih uništavali svih ovih godina, da bi ih sada likvidirali, i kad nema više gde, uništeni bazen izdali. Gradite parkove a ulice i trotoari su u raspadanju. Vreme vam ističe, sramote jedne.

  • Ivan

    11:31 // 21. 2. 2023.

    Zato je i zatvoreno....e sad da vidimo ko će da bude novi vlasnik i ko će da vodi ,bazen,halu....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: