Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:37, 31. 8. 2018.

| Društvo

Odbornici većine u Blacu: Iza hapšenja predsednika parlamenta stoji politika

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
blace skupstina arhiva foto lj.m
Blačka Skupština; foto: Lj.M. arhiva

Nakon hapšenja predsednika Skupštine opštine Blace Miloša Vasiljevića zbog primanja mita, u njegovoj odborničkoj grupi koju čini nekoliko stranaka, kažu da se njegovo hapšenje “kosi sa svim zakonima Srbije“, kao i da je čitav slučaj ispolitizovan.

Odbornici SDS, LDP, SPO i deo bivših odbornika SNS koji čine vladajuću većinu u Blacu kojoj pripada i uhapšeni Vasiljević, smatraju da je on kolateralna šteta, jer kako tvrde, nije imao nikakve veze sa spornim događajem, pa sumnjaju da se radi o “nečijem ličnom obračunu sa predsednikom SO Blace“.

Uskoro će Miloš Vasiljević biti slobodan čovek pa ćemo se ponovo obratiti javnosti zajedno sa njim jer želimo da ukažemo na sve okolnosti koje su predhodile ovoj podmukloj akciji hapšenja, a koju je izazvao niko drugi do večiti sumnjivi čovek koji je novac i davao – kaže se u saopštenju.

Odbornici okupljeni oko Vasiljevićeve koalicije kažu još i da je onaj ko je davao novac Zoranu Milutinoviću, načelniku Opštinske uprave Blace koji je takođe uhapšen, zapravo time želeo “da kupi svoje poštenje”.

Kako je pisalo u saopštenju Posebnog odeljenja tužilaštva za borbu protiv korupcije koje vodi čitav slučaj, novac je Vasiljeviću i Milutinoviću navodno dao izvesni M. R. predstavnik malih akcionara Veterinarske stanice.

Vasiljević je kolateralna šteta i nikakve veze nije imao sa sinoćnjim događajem, a mi ćemo kao odbornička grupa učiniti sve zakonske mere da se pravda ispoštuje i istina ispliva na videlo. Uvereni smo da on nije kriv – kažu u odbornici.

Ističu da nemaju ništa protiv da nadležne institucije rade svoj posao i da onaj ko je davao i uzimao novac treba za to da odgovara, a da je Vasiljević samo deo političke igre.

Podsetimo, Vasiljević i Milutinović su uhapšeni zbog sumnje da su primili 3.000 evra od M. R. kako bi promenili vlasničku strukturu Veterinarske stanice.

Vasiljević je inače deo grupe “odmetnutih” odbornika SNS koji su pre nekoliko meseci podržavali, sada već bivšeg predsednika Opštine Blace Zorana Jozića, takođe bivšeg člana SNS.

Svi oni su, nezadovoljni radom Povereništva SNS za Toplički okrug, napustili SNS, formirali svoju odborničku grupu i potvrdili poverenje Joziću i pored preporuke Agencije za borbu protiv korupcije za njegovu smenu.

Ubrzo nakon toga, prema nezvaničnim informacijama, sa blačkim naprednjacima je sastanak održao član Izvršnog odbora SNS Zoran Milojević Zelja, pa je nakon toga Jozić sam podneo ostavku ne mesto predsednika Opštine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: