Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:24, 14. 11. 2023.

| Društvo

Odbornik SNS-a Dragan Đorđević avanzovao u izvršnog direktora Pošte Srbije

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
djordjevic
Postao izvršni direktor Pošte Srbije; foto: lična arhiva

Član SNS-a i odbornik u Skupštini Grada Niša Dragan Đorđević, jedan je od novih izvršnih direktora Pošte Srbije, ali je ujedno i zadržao funkciju direktora niške Pošte, što će, kako je rekao, Vlada rešiti u narednim danima.

Njega je na ovo mesto imenovalo rukovodstvo Pošte Srbije, 4. novembra, a kako smatra, njegovo unapređenje nema nikakve veze sa njegovim stranačkim angažmanom.

Nema nikakve veze sa strankom, ja sam svojim sposobnostima, znanjem i radom pokazao da to mogu da radim i to su prepoznali generalni direktor i nadzorni odbori - kaže Đorđević.

U njegovoj biografiji istaknutoj na sajtu Pošte Srbije, stoji da je od juna 2021. do novembra 2023. godine obavljao dužnost direktora Radne jedinice "Niš” u Pošti Srbije, kao i da je bio koordinator za istočnu i južnu regiju prema novouspostavljenoj teritorijalnoj organizaciji. djordjevic Postao izvršni direktor Pošte Srbije; foto: lična arhiva

Ipak, na pitanje ko ga je zamenio u Nišu, kaže da je još na direktorskoj poziciji i da to nije regulisano jer su bili ometeni obustavom rada radnika Pošte u pojedinim gradovima u Srbiji.

Pa to još nismo rešili, ja još uvek mogu to u APR-u, znate zbog ove obustave. Kod nas nema u Nišu, ali ima nešto u Beogradu pa zbog toga, a cela južna Srbija radi. Ja sam još uvek direktor, ali važno nam je da to rešimo mislim da je Vlada na putu, ministar Mihajlo da to reši, ovih dana izjasniće se danas ili sutra - rekao je Đorđević.

O tome kako će obavljati novu funkciju, ali i o štrajku radnika, Đorđević nije želeo mnogo da govori, već će rekao da će i to Vlada rešavati.

U njegovoj biografiji dalje stoji i da je bio savetnik direktora JKP Naissus 2017. godine, a da je u periodu od 1993. do 2012, bio vlasnik i direktor više privatnih preduzeća poput Olympus-a, Takeoff - Olympus-a i ad Sputnik-a.

Od 1983. do 1993, bio je angažovan u organima uprave Opštine Niš, na više različitih pozicija - imovinsko-pravni referent, sekretar za zajedničke poslove i poslove društveno-političkog veća, sekretar za poslove predsednika Skupštine Opštine Niš, kao i zamenik sekretara Sekretarijata za pravosuđe i upravu.

Navedeno je i da je paralelno gradio karijeru u sportskom menadžmentu, kao potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, a jedan od detalja iz njegove biografije jeste da je 2011. godine bio hapšen zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Školski

    23:03 // 15. 11. 2023.

    Zar za njega ne važi zakon da se sa 65 godina ide u penziju ili niko nije pogledao njegov izvod iz matične knjige rođenih.

  • Dragan Stankovic

    10:47 // 15. 11. 2023.

    Dal je realno da postanski radnici na celu sa svim direktorima svih posta u Srbiji ne mogu da nadju neko resenje? 20 dana kako postari, dostavljaci, salterski radnici ne rade i naravno za ovaj nerad primice platu! Odakle? Iz drzavne kase naravno! Ja licno radim u privatnom sektoru i kada ne radim jedan jedini dan ja moram da ga opravdam i to za platu od 70000 din mesecno, ko je ovde normalan??

    • Momcilo Zagorac

      11:41 // 15. 11. 2023.

      70 000 je mnogo vise od
      55 000.i ne finansira postu budzet srbije nego posta daje u budzet srbije svoj zaradjeni novac a postar radi za sicu.

  • Bez komentara

    19:19 // 14. 11. 2023.

    Samo fali Ljuba Slavkovic za finansiskog direktora i onda da obrnu igricu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: