Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:05, 1. 3. 2021.

| Društvo

Odbornik Stanković traži da sve bebe u Nišu dobiju besplatno auto-sedišta

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
auto-sedišta
Traži da ih dobiju sva deca koja su rođena u Nišu prošle godine; foto: ni.rs

Umesto samo 228 auto-sedišta koliko Grad Niš planira da dodeli besplatno roditeljima čija su deca rođena 2020. godine, odbornik Miodrag Stanković traži da ih besplatno dobiju sva deca rođena u ovoj godini. Podneo je i zvaničnu odborničku inicijativu za to i zahteva da se procudura pojednostavi, a nadležnima poručuje da primer može da im bude Leskovac.

Prema aktuelnom planu od 3.255 beba koliko je prošle godine rođeno u Nišu - skoro 3.000 neće dobiti besplatno auto-sedište od grada, jer je Grad raspisao javni poziv za dodelu samo 228 njih.

Tim povodom je reagovao odbornik koalicije "Niš moj grad" Miodrag Stanković koji kaže da se na konkurs javilo duplo više ljudi.

Međutim, on smatra da broj auto-sedišta ne treba da bude ograničen, već da sva novorođenčad treba da ih dobiju.

Potrebno je obezbediti nova auto-sedišta iz sredstava dobijenih od iznosa naplaćenih novčanih kazni za saobraćaje prekršaje, a ako su ta sredstva nedovoljna, rebalansom budžeta grada ili na drugi način, treba obezbediti novac za auto-sedišta za sve bebe - poručuje Stanković.

Takođe traži da procedura u Nišu bude jednostavnija i da jedini kriterijum za dodelu bude broj novorođene dece koji dostave iz GAK-a, jer smatra da su auto-sedišta potrebna i onima koji nemaju automobil u vlasništvu.

Podneo je i zvaničnu odborničku inicijativu za to i nadležnima poručuje da primer može da im bude Leskovac, gde će 1.541 beba, koliko je rođeno u njihovom porodilištu prošle godine, dobiti besplatno auto-sedište, a isto je i u Vranju.

Kod njih nije potrebno da podnesete nikavu prijavu, već će broj auto-sedišta odrediti na osnovu prijava novorođenih beba koji će biti dostavljani gradu Leskovcu. Čak će biti organizovana i obuka roditelja za korišćenje auto-sedišta. U Nišu je procedura komplikovana. Na taj način je maksimalno sužen krug roditelja koji mogu za svoje dete da dobiju besplatno auto-sedište, a svedoci smo da ima sve više i više saobraćajnih prekršaja, udesa i nesreća u kojima strada i veliki broj male dece - ističe Stanković.

Stanković kaže da je 228 auto-sedišta koje Grad Niš deli ove godine zapravo preostalo od prošle i da gradska vlast ništa nije uložila u "našu decu" koju stalno potencira kroz političke kampanje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Roditelj

    23:52 // 1. 3. 2021.

    Aman ljudi, manite se podela. Borimo se svi za isto, za bolje sutra mase dece. O tome je ova inicijativa i to je jedino ispravno. Podrška!

    • Posmatrač

      08:28 // 2. 3. 2021.

      Niste u pravu ovde je čisto borba za lični interes ove likove unazad dvadeset godina interesuje samo LIČNA KORIST I DA ZAPOSLE SVOJE TAŠTE I ŽENE U JAVNIM PREDUZEĆIMA ILI SEKTORU oni nameštaju ljude zarad svog ličnog interesa posebno su u tome eksperti preletači balavci sa obrazom đona koji psihički utiču na svoje saradnike i bave se manipulacijama zarad održanja svojim mesta!

  • Jovana

    23:05 // 1. 3. 2021.

    A na sta trose pare iz budzeta grada ako nece za decicu da daju. Zna li neko????

  • Pavle

    22:57 // 1. 3. 2021.

    Apsolutno je u pravu mladi Stanković, ovde se ne radi ljudi o politici, ovo je život , radi se o najmlađima. Ovo treba svi da podrže, ako ovi iz vlasti imaju malo sluha za narod

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: