Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:07, 26. 10. 2020.

| Društvo

Odbornik Stanković traži hitne mere protiv zagađenja vazduha u Nišu

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Vazduh u Nišu
Utisak je da se godinama ništa ne čini u Nišu povodom zagađenog vazduha; foto: JV-J.Adamović

Na samom početku grejne sezone u Nišu je vazduh opet bio najzagađeniji u Srbiji, a tim povodom reagovao je odbornik Miodrag Stanković koji je podneo inicijativu da se hitno preduzmu konkretne mere protiv zagađenja. Takođe traži da nadležni podnesu izveštaj o tome šta su ove godine uradili da se kvalitet vazduha poboljša.

I ovog oktobra, kada je počela grejna sezona, Nišlije udišu jedan od najzagađenijih vazduha i čini se da se godinama po tom pitanju ništa nije promenilo.

Odbornik koalicije "Niš moj grad" Miodrag Stanković, koji je i ranije ukazivao na problem nezdravog vazduha, predlagao mere i organizovao protest, danas je podneo odborničku inicijativu - zahteva hitne i konkretne mere, ali traži i izveštaj o radu nadležnih. Miodrag Stanković Traži da se preduzmu konkretne mere i da nadležni podnesu izveštaj o radu; foto: FB Miodrag Stanković

Do situacije da imamo visok stepen zagađenja vazduha došli smo nemarnom politikom Gradskog rukovodstva. Zato zahtevam Izveštaj o radu i rezultatima Radne grupe koja je formirana 28.01.2020. godine i Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Niša i da se Izveštaj dostavi na uvid svim odbornicima i javnosti. Građani moraju da znaju šta je Radna grupa, od trenutka kada je formirana, uradila po pitanju poboljšanja kvaliteta vazduha u Nišu - rekao je Stanković.

Stanković ističe da su posledice zagađenosti vazduha povećan broj obolelih od bolesti pluća, srca i krvnih sudova, ali takođe smatra da to dovodi i do smanjenja imuniteta, što u vreme epidemije korone može samo da dovede do povećanja broja zaraženih.

Zato je jedan od njegovih zahteva da se hitno preduzmu konkretne mere protiv zagađenja, kako bi se smanjile štetne posledice po zdravlje Nišlija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan

    16:27 // 27. 10. 2020.

    Stankovic je do pre mesec ili dva cetiri godine bio predsednik komisije za zastitu zivotne sredine i za to cetiri godine svakog meseca primao po 50 hiljada dinara a sve vreme glumio opoziciju kao i sto sada radi! Jel on to sam sebe nesto pita? Auu, kakav cirkus...

    • Tasa

      18:08 // 27. 10. 2020.

      Ne lazi bre naprednjaku, kakvih 50.000 dinara, o cemu pricas ti covece. Kakva crna komisija, vi ste 9 godina na vlasti kriv vam covek sto vi samo legate i uzivate. Nece to moci jos dugo. Alo bre vazduh nam je zagadjen alo

    • i primao je komisiju

      22:17 // 27. 10. 2020.

      to si mogao da vidis na sajtu proslog saziva. nije 50 nego 40000din on i Banana su imali komisije. dobijao je benifite od sns.

    • milos nikolic

      22:19 // 27. 10. 2020.

      bolje on da im bude opozicija nego neko pametan i iskren. to je njihova logika a njemu je to odgovaralo jer mu je bilo isplativo. a ti veruj! banda!

  • Otpor

    13:49 // 27. 10. 2020.

    Mnogo lako resenje; dimnicaru dodju pitaju i slikaju cime losis, svrate ponovo i slikaju, eko taxa itd za veliki zag. to i za priv.lica!!

  • Gordana Tasic

    13:12 // 27. 10. 2020.

    Zatvorite fabriku guma "Vulkan". Kao da ne znate da ceo Nis smrdi i leti i zimi na gume. I da smrad doalzi iz njihovih postrojenja. A i dim se lepo vidi sa Bubnja koji dolazi iz vulkanovog pogona.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: