Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:51, 1. 4. 2024.

| Društvo

Odgovornost za video-bim bio na "Mozzart" fondaciji - kažu iz škole “Kralj Petar Prvi”

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Kralj Petar Prvi
Oglasio se Tim za krizne situacije Osnovne škole "Kralj Petar Prvi"; foto: FSS

Nakon što je video-bim koji je na otvaranju sportskog terena u Osnovnoj školi “Kralj Petar Prvi” pao i povredio troje đaka i dva zaposlena, oglasio se Tim za krizne situacije škole i ukazali su da je odgovornost na fondaciju Mozzart koja je angažovala firmu Masters 33, koja je bila zadužena za postavljanje i obezbeđivanje video-bima. Takođe kažu da je zaduženje škole bilo da obavesti učenike i zaposlene o svečanosti povodom otvaranja terena.

Kako bi razmotrili sve okolnosti koje su se dogodile u nedelju, kada je video-bim pao i povredio učenike i zaposlene, Tim za krizne situacije održao je sastanak i obavestio roditelje da je organizacija bila podeljena u tri kategorije, te da je za video-bim i tehničko obezbeđenje bila zadužena fondacija Mozzart.

Fondacija Mozzart angažovala je firmu ,,Masters 33" (firma koja je zadužena za postavljanje i obezbeđivanje video bima). Takođe, Fondacija Mozzart imala je i svoje fizičko tehničko obezbeđenje na samom događaju. Ista fondacija zadužena bila je zadužena za saradnju sa protokolom gradske opštine Palilula, kao i dodelom nagrada na manifestaciji, ali i obezbeđivanju humanitarne pomoći za našeg učenika pripremnog predškolskog uzrasta iz izdvojenog odeljenja u Pasi Poljani - piše u saopštenju.

Navode da je Opština Palilula bila zadužena za realizaciju projekta, medijsku promociju i obaveštavanje Kabineta gradonačelnice, kao i to da su sve vreme sarađivali sa Mozzart-om oko radova na izgradnji fudbalskog terena.

Škola je izradila obaveštenja za učenike i zaposlene o svečanosti povodom otvaranja fudbalskog terena. Formiran je organizacioni odbor škole koji je rukovodio aktivnostima vezanim za manifestaciju. Zaposleni koji su učestvovali u ceremoniji dobili su detaljna uputstva i mesta na kojima je neophodno da stoje i vode računa o učenicima i gostima - piše u saopštenju.

Nakon što se nezgoda dogodila, kažu iz škole “Kralj Petar Prvi” prvu pomoć povređenima, do dolaska Hitne pomoći, pružila je majka jednog od učenika, koja je po struci lekar.

Takođe navode da su kontaktirali povređene, koji su im saopštili da se osećaju bolje, kao i to da su svi još iste večeri pušteni na kućno lečenje.

Podsetimo, sportski teren brendiran logoom fondacije Mozzart koji je svečano otvoren u nedelju u dvorištu Osnovne škole “Kralj Petar Prvi” u Nišu, za pojedine roditelje đaka je neprihvatljiv, iako je u pitanju donacija.

Ističu da znaju od kojih para je finansiran i pitaju šta je sledeće - cigarete ili alkohol. Sličnog stava je i niška opozicija, pa iz SSP-a ističu da je “pod plaštom fondacije” uvedena kladionica “deci ispred nosa”, zbog čega traže hitno uklanjanje obeležja. iz Tužilaštva kažu da prikupljaju dokaze o slučaju i odgovornosti.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • mile

    09:42 // 3. 4. 2024.

    Lepo pliva Robert vec 20 god.

  • ђура

    08:41 // 3. 4. 2024.

    Koliko patološke mržnje komentatora ! Svakako će se naći krivac za incident!
    Koliki je deo njihove krivice da godinama ćute za manjak terena ?!.

  • Predrag Cvetanović

    19:07 // 2. 4. 2024.

    Važno je napisati a nije - kroz tu školu je prošao slavni Piksi i za otvaranje terena sigurno je zaslužan.Ono što je mutno i celoj priči je,kako evo škola kaže,da nisu ni o čemu odlučivali a
    ŠKOLSKO DVORIŠTE JE (VEROVATNO) u
    NJIHOVOM VLASNIŠTVU!
    U zemlji čuda ništa nije čudno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: