Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:07, 5. 11. 2012.

| Društvo

Odložena izgradnja spomenika u Žitorađi

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
490x370-ZITORADJA-centar.jpg
Žitorađa

Izgradnja spomenika palim borcima, koji je trebalo da se uradi godinama unazad u centru Žitorađe, odložen je i ove godine za narednu.

Prema rečima predsednika opštine Gorana Stojkovića u lokalnom budžetu bilo je predviđeno da se on uradi ove godine, ali se nakon tendera za izvođača ispostavilo da su troškovi veći od planiranih.

- Po našem projektu spomenik, koji će se postaviti u parku u centru Žitorađe, trebalo je da košta 400.000 dinara. Taj novac smo i planirali lokalnim budžetom. Nakon raspisivanja tendera za izvođača, ispostavilo se da radovi koštaju 500.000 dinara. Zato smo odložili izgradnju do naredne godine, kako bismo u budžetu obezbedili dodatni potreban novac za spomenik - objašnjava Stojković.

 On kaže i da je istina da se zadnjih desetak godina pominje da treba da se napravi taj spomenik, ali da ne zna zašto prethodne vlasti to nisu odradile.

- Ja sam predsednik od pre godinu dana i zaista želim da završimo taj posao. Svakako ćemo to učiniti u 2013. godini -  kaže Stojković.


Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • otac palog deteta

    01:53 // 9. 11. 2012.

    Moglo je i za te pare da se odradi ima ovih naših lokalnih kamenorezaca i livaca sklepali bi ga i za 200000 hiljada.Ovaj što je sad u parku ništa mu ne fali jer pijanim klincima iz kafića kad izlaze služi za vršenje nužde!

  • Борци Србије

    16:43 // 5. 11. 2012.

    izvinite, nisam bio precizan ... ima još reprezentacije, naime opštinska uprava je za 2012. sa 600 hiljada povećala rebalansom na 700 hiljada dinara... a za divno čudo za poljoprivredu samo 250 hiljada za sajam i ni dinara za poljoprivrednike ove poljoprivredne opštine...

  • Борци Србије

    16:37 // 5. 11. 2012.

    http://www.zitoradja.org/images/pdf/2.%20rebalans%20za%202012.pdf

    evo pa se sami uverite...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: