Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:07, 5. 11. 2012.

Odložena izgradnja spomenika u Žitorađi

490x370-ZITORADJA-centar.jpg Žitorađa

Izgradnja spomenika palim borcima, koji je trebalo da se uradi godinama unazad u centru Žitorađe, odložen je i ove godine za narednu. 

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Sanja Jovanovic

    12:51 // 5. 11. 2012.

    Sramota.Svake godine isti odgovor.Bitnije je postaviti fontanu i dovesti "Zvezde Granda" nego podici spomenik onima koji su zasluzili.Sramota me je da kazem da sam iz Zitoradja.

  • Слађан Динчић

    13:14 // 5. 11. 2012.

    O чему се ради... Ко има права да занемари погинуле борце Житорађе? Зар је 100 000 динара разлог да се не изгради планирани споменик? Да ли је можда нешто друго у питању, имовина парцеле или нешто слично ? Не може ме уважени председник општине уверити да није било могуће обезбедити још 100 хиљада динара? колико је пара потрошено за изградњу пута ван територије општине Житорађа?
    Питам се ко заступа интересе чланова породица погинулих бораца и самих бораца са територије Општине Житорађа...Званично нема ниједног уредно регистрованог Удуржења бораца, па чак ни ОО СУБНОР-а није извршио пререгистрацију у АПР-у.
    Само да подсетим да је Покрет Ветерана на претходним изборима изашао заједно са Социјалистичком Партијом Србије у Житорађи али да је по окончању избора самовољом Председнника Социјалиста из Житорађе, Покрет Ветерана изостављен из учешћа у власти.
    Према колалиционом споразуму Покрет Ветерана је имао право да организује рад канцеларије за борачка питања...

  • Слађан Динчић

    13:29 // 5. 11. 2012.

    Питам се а и одговарам. Да ли је могуће дда због 100 хиљада динара не буде изграђен споменик палим борцима за слободу... Срамота је да ово буде одговор, но да ли је то прави разлог? Треба загребати мало дубље и мислим да би се дошло до неких других разлога.
    Борци Житорађе ћуте. Како да се изјасне кад нема ни једног удружења па чак и Субнор у житорађи више не постоји. (погледајте сајт Агенције за Привредне Ррегистре)
    Морам овде да кажем да је политичка странка ПОКРЕТ ВЕТЕРАНА на мајским изборима изашла у коалицији са Социјалистима Житорађе али да је председник Социјалиста Житорађе једноставно игнорисао коалициони споразум који је лично потписао... Какав карактер? По том споразуму Покрет Ветерана је требало да, између осталог, организације КАНЦЕЛАРИЈУ ЗА БОРАЧКА ПИТАЊА. Ја сам згрожен над чињеницом да се тако неко односи према погинулим борцима, члановима њихових породица, према самим борцима па на крају и ПРЕМА СОПСТВЕНОМ ПОТПИСУ ... КУДА ИДЕ ОПШТИНА ЖИТОРАЂА, СА ОВАКВИМ РУКОВОДИОЦИМА ?

  • Слађан Динчић

    13:41 // 5. 11. 2012.

    Морам да се надовежем... Питам... колико је пара потрошено за уређење чесме у Житорађи пре избора ? Лепо је да чесма буде уређена али се опет питам ... Колико је опет уложено пара за уређење чесме после избора? Два пута се уређује чесма... Све очи су окренуте ка врху државе... Шта се ради у овим сиромашним крајевима изгледа да никог не интересује... Волео бих да питам и премијера Дачића, да ли он зна шта се ради у његовој Житорађи ?

  • Борци Србије

    16:34 // 5. 11. 2012.

    У поглављу 2, посебан део, у члану 7. врше се следеће измене:


    План Средства
    буџетских по другом
    расхода ребалансу
    За 2012 за 2012
    Репрезентација председника општине
    500.000,00 600.000,00
    Репрезентација председника скупштине
    300.000,00 400.000,00

    Ovo je izvod iz buđžeta opštine žitoradja...
    Dva predsednika za reprezentaciju spljiskaše milion dinara a nemaju 100 hiljada za spomenik

  • Борци Србије

    16:36 // 5. 11. 2012.

    pojašnjenje... najpre je bilo predvidjeno za reprezentaciju 800 hiljada a onda su dodali još po sto hiljada za oba predsednika...

  • Борци Србије

    16:37 // 5. 11. 2012.

    http://www.zitoradja.org/images/pdf/2.%20rebalans%20za%202012.pdf

    evo pa se sami uverite...

  • Борци Србије

    16:43 // 5. 11. 2012.

    izvinite, nisam bio precizan ... ima još reprezentacije, naime opštinska uprava je za 2012. sa 600 hiljada povećala rebalansom na 700 hiljada dinara... a za divno čudo za poljoprivredu samo 250 hiljada za sajam i ni dinara za poljoprivrednike ove poljoprivredne opštine...

  • otac palog deteta

    01:53 // 9. 11. 2012.

    Moglo je i za te pare da se odradi ima ovih naših lokalnih kamenorezaca i livaca sklepali bi ga i za 200000 hiljada.Ovaj što je sad u parku ništa mu ne fali jer pijanim klincima iz kafića kad izlaze služi za vršenje nužde!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: