Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:13, 15. 10. 2014.

| Društvo

Odluka o lečenju devojčice kasni 20 dana

Autor:S. Janačković, J. CanićIzvor:Južne vesti
andreja.jpg
Za operaciju u Rusiji potrebno preko 20 hiljada evra; Foto: www.ntv.rs

Iako je o lečenju sedmogodišnje Andreje Stevanović iz Niša stručni kolegijum na Univerzitetskoj dečjoj Klinici u Beogradu trebalo da odluči još pre dvadesetak dana, odgovora iz Tiršove još nema.

U izveštaju lekara specijaliste piše da će "uvidom u medicinsku dokumentaciju do 26. septembra biti doneta konzilijarna odluka o mogućim opcijama lečenje deteta".

Odluka konzilijuma ključna je za odluku Fonda za zdravstveno osiguranje hoće li finansirati operaciju devojčice rođene sa retkim deformitetom, bez potkolenične kosti. konzilijum U izveštaju lekara piše da će konzilijum doneti odluku do 26. septembra

Iz Fonda traže njihovu preporuku da bi oni dalje odlučivali. Treba da odgovore na dva jednostavna pitanja, da li operacija može da bude obavljena ovde, a ako ne može, gde u inostranstvu može - kaže Andrejin otac Goran Stevanović.

Gubi strpljenje, ali i poverenje.

Ako ne znaju šta treba da napišu, kako mogu da znaju šta treba da rade i kako da je leče? - pita Stevanović.

Kaže da će u međuvremenu nastaviti da prikuplja novac neophodan za ovakvu operaciju u Rusiji, kakvu je predložio svetski poznat lekar iz Niša Milorad Mitković. Ona košta oko 2.600.000 dinara, a prikupljeno je nešto više od polovine para.

Andrejina želja je da, posle borbe koja traje od njenog rođenja, hoda normalno i bez bolova.

Mnogo ljugi i firmi nas je kontaktiralo da pomogne, i grad je uplatio novac. Ako prikupimo sredstva, a odgovor od naših lekara bude negativan, u Rusiju bismo otputovali krajem septembra ili početkom novembra - kaže Stevanović.

Podsetimo, njemu je u Ministarstvu zdravlja prvo bilo rečeno da Andrejina dijagnoza nije na listi bolesti čije se lečenje finansira iz Fonda za retke bolesti, a u Fondu za zdravstveno osiguranje su mu rekli da ortopedske operacije nisu na spisku za lečenje u inostranstvu.

Nakon zahteva narodnog poslanika iz Niša i člana Odbora za zdravlje i porodicu Skupštine Srbije Dušana Milisavljevića upućenog ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru za hitno organizovanje konzilijuma, odlučeno je da se ponovo sagleda Andrejin slučaj.


Oni kojji žele da pomognu Andreji mogu da uplate novac na dinarski žiro-račun 160-1-73 (Banka Intesa), poziv na broj 54-102-0004737/2 i devizni račun: RS35-160-5430200674130-48, BIC/SWIFT: DBDBRSBG.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ГоранЧе

    19:23 // 15. 10. 2014.

    Уз сво разумевање према овој породици,и напомену да сам уплатио помоћ још на самом почетку,не разумем зашто се наставља са акцијом прикупљања пара ако и даље постоји могућност да држава све финансира?

  • Kalča

    15:57 // 15. 10. 2014.

    A, da se radi, kojim slučajem, o detetu nekog partijskog funkcionera? Odvratno sramno nepoštenje.

  • Jova

    14:34 // 15. 10. 2014.

    Znači i takvi stručnjaci kakvi bi trebalo da su lekari u Tiršvoj, čekaju na mig nekog moćnika za davanje saglasnosti !
    Bitno da je jedan od njihovih vodećih alergologa prvi u Srbiji kupio najnoviji C5

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: