Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:28, 10. 9. 2014.

| Društvo

Odluka o vrtiću "Svitac" nakon analize

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
svitac
U vrtiću "Svitac" boravi oko 130 mališana u tri vaspitne grupe; Foto:www.nadji.info

Roditelji čija deca idu u vrtić "Svitac" u naselju Ratko Jović ogorčeni su zbog najava da će ovo obdanište možda biti zatvoreno, a iz Predškolske ustanove "Pčelica" tvrde da će odluka biti doneta tek nakon ekonomske analize.

Nakon izjave direktora "Pčelice" Zorana Jonića da će ovaj vrtić najverovatnije uskoro biti zatvoren i to zbog velikih izdataka i krova koji prokišnjava, deo roditelja dece koje borave u ovom obdaništu počeo je sa protestima. Roditelji ističu da je mnogo bolje uložiti u ovaj vrtić nego preseliti decu u onaj u naselju "Branko Bjegović".

- Zbog toga što je napravljen predimenzionisan vrtić u naselju Branko Bjegović sad da će sad naša deca morati da se presele tamo. Taj deo grada većini roditelja ne odgovara i stvoriće nam velike probleme da sada vodimo decu tamo - kaže jedan od roditelja.

S druge strane, pomoćnik direktora u “Pčelici” Ivan Todorov ističe da nema mesta za paniku i prerane zaključke, jer konačna odluka o sudbini vrtića “Svitac”, u kome boravi oko 130 mališana, tek treba da se donese.

- Radi se analiza ekonomske opravdanosti koja će pokazati šta je najbolje rešenje. Ona će biti gotova za par dana, nakon čega ćemo predložiti šta i kako. Naravno, konačnu odluku donosi osnivač, odnosno Grad Niš - kaže Todorov.

On napominje da odluka neće biti doneta na prečac, već da se sve mora uzeti u obzir.

- Činjenica jeste da “Pčelica” ima velike izdatke za ovaj vrtić. Naime, veliki su troškovi grejanja, a mi jedini obezbeđujemo energente za ceo objekat iako ima i drugih korisnika. Osim toga krov je u jako lošem stanju i za njegovu popravku treba oko milion dinara - napominje Todorov.

Objašnjava da ovaj vrtić “vapi” za rekonstrukcijom već duže vreme i da “Pčelica” uvek, kao i ove godine, predlaže Gradu njegovo renoviranje, ali da se nikad ne nađu sredstva.

- Slična situacija je i sa vrtićem “Neven” koji nije renoviran skoro 40 godina. Imamo plan i želju, ali novac je uvek problem - kaže pomoćnik direktora “Pčelice”.

Inače, na listi čekanja za upis u niške vrtiće trenutno čeka bezmalo 2.000 mališana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dz_abe

    11:44 // 11. 9. 2014.

    Pravo je vreme da se pocne sa analizom - a do tada ukinuti vrtic, skolu, autobuse, hitnu pomoc...sve.
    Imam utisak da se analize ne rade kada se naplacuju sve dadzbine ljudima koji zive u NR Jovic.

  • misic

    06:02 // 11. 9. 2014.

    Vucic je najavio reforme, a i dalje u rukuvodstvu javnih preduzeca isti ljudi, jonic je tu bas dugo, a uslovi se losiji po vrticima, neka promene malo rukovodstvo..

  • Ilija Perić

    23:27 // 10. 9. 2014.

    Kako ih nije sramota, prvo ukidaju liniju, sad vrtić, a i najavljuju zatvaranje osnovne škole od 5 do 8 razreda, ja ne znam da li će imati za sve mesta u R.Domanović jer ko je lud da ide do Bjegovića.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: