Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 13. 6. 2022.

| Društvo

Odnet i poslednji koš sa igrališta na Bulevaru Nemanjića u Nišu

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
koš
Slobodno bacanje - koševa; foto: čitalac

Nedavni protesti nezadovoljnih stanara Ulice Pariske komune u Nišu zbog demontiranih koševa sa igrališta nisu urodili plodom, pa su danas radnici "Parking servisa" odneli i treći koš. Jedan od stanara kaže da je bilo potrebno mesec dana da im nadležni uzmu ceo mobilijar koji je tu bio više od 20 godina, kao i da će se opet sastati sa komšijama i razmatrati o daljim koracima, ali van terena.

Sredinom aprila je igralište na niškom Bulevaru ostalo bez dva koša, od kojih je jedan završio u naselju Nikola Tesla, a stanari kažu da su radnici razmontirali i odneli i poslednji koš.

Upravo su ga odneli. Moje dete od šest godina mi se žali da sada nema gde da baca loptu, sve su nam uzeli, ceo taj mobilijar za igranje. Baš je katastrofalno stanje - kaže Nišlija.

Nakon odnošenja prvih koševa su protestovali, jer nisu želeli da daju svoje "terenče". Poslednji koš su hteli da renoviraju, ali ih je preduhitrilo nadležno preduzeće, pa kažu da će se opet organizovati sa komšijama da vide koje će dalje korake preduzeti.

Podsetimo, glavni transparent sa protesta je bio "Vratiti oteto".

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je navela da koševi nisu oteti ni odneti, već da je zbog ranijih žalbi na buku i tužbe roditelja dečaka koji se povredio odlučeno da se sadržaj na sportskom terenu izmeni i to tako da mogu drugi sportovi, ali košarka ne.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan

    08:10 // 16. 6. 2022.

    Uskoro nova zgrada na tom mestu.

  • Komšika iz kraja

    14:08 // 15. 6. 2022.

    SVEČANO OBEĆAVAM da ako ikada ovde bude napravljen parking lično ću silaziti dole i bušiti gume onima koji parkiraju!!!! Moja deca nemaju gde da se igraju, a tu živimo epa dodjite pa mi se parkirajte!!!!!

  • Ilija

    01:33 // 15. 6. 2022.

    Vasa gradska vlast, sta se bunite

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: