Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

01:37, 14. 1. 2014.

| Društvo

Odrekao se diplome zbog partijskog zapošljavanja

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
branimir-djuric.jpg
Đurić se odrekao diplome i odlazi u Ameriku, foto: facebook.com

U znak protesta zbog masovnog zapošljavanja "preko veze" diplomirani turizmolog i magistar geografije Branimir Đurić se preko novina odrekao jedne od svoje dve diplome.

Ideja ovog magistra bila je da svojim činom podigne svest kod mladih ljudi i ukaže na veliki problem stranačkog zapošljavanja, koji se poslednjih meseci intenzivirao u Nišu.

- Mora nešto da se preduzme po pitanju departizacije ili nam nema spasa - rekao je Đurić

Na posao ovaj mladi stručnjak čeka tek godinu dana, ali kaže da je situacija takva da, i pored dve fakultetske diplome, ne može da nađe zaposlenje. Tvrdi da njegovi prijatelji, takođe sa akademskim zvanjem, na posao čekaju i duže od jedne decenije.

diploma DIplomu proglasio nevažećomZbog toga je Đurić rešio da se u novinama odrekne diplome turizmologa.

- Za nas školovane i mlade koji smo skoro prvi u generaciji završili 2 fakulteta, jedan master čak, posla nema ni za lek. To je sramno za našu zemlju. Očito političkoj "eliti" ne odgovaraju pametni ljudi, zato nam ovako i ide - rekao je Đurić

Ovaj dvadesetpetogodišnji magistar geografije kaže da je pokušao da se zaposli i u vojsci, jer mu je otac bivši vojni pilot, pukovnik u penziji, ali bezuspešno.

- Nisam mogao ni u vojsci da okušam sreću pošto tu tek treba “debela” veza, a otac mi je pukovnik po činu, tako da možete da zamislite koja onda veza treba da se upadne u takvu neku organizaciju - priča Đurić.

Zbog situacije u kojoj se nalazi, Đurić je rešio da napusti Srbiju i ode u Sjedinjene Američke Države. Kaže da je dobio useljeničku vizu i da će pokušati u Čikagu da nostrifikuje svoju diplomu magistra geografije.

O povratku ne razmišlja dok, kako kaže, u Srbiji ne bude neka bolja situacija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Niste ukapirali

    23:36 // 19. 1. 2014.

    Decko je dobio zelenu kartu na lutriji i resio da pali u USA makar da proba.
    Malo je podigo prasinu i ode on, a ako ova prica prodje, a tamo ne prodje, ima odstupnicu. Odlicna ideja, srecno!

    • Iliya Pavlovich

      20:16 // 28. 11. 2021.

      Mladi Djuric se poneo cestito i bez ikakve odstupnice. Koja bi budala skakala iz vrelog tiganja u vatru da se spase? Upoznao sam ga licno posle oko 6 meseci u Americi i sredio mu da radi za dobru firmu gde sam ja radio i namestio mu dobre poslove koje je on savesno i besprekrno ispunjavao - nikakve odstupnice, niti potcenjivanja mladog skolovanog i vrednog coveka. Jel to radi necija zavist, sujeta

  • cecika

    15:02 // 16. 1. 2014.

    Hahahahhaha! Cim se ti odrices diplome, zna se kako si stekao istu! Nisi se ti pomucio za nju. Patetises ovde, privlacis paznju i glupiras se. Smesno.

    • Vladi Mir

      00:42 // 17. 1. 2014.

      Apsolutno se slazem sa ovom konstatacijom!

    • iliya Pavlovich

      20:17 // 28. 11. 2021.

      Cecika ti ga licno znas i bila si na njegovim casovima ili se zderes sto si od skole zavrsila samo dva velika odmora? Otkud ti pravo da opanjkavas coveka?

  • nislija

    02:22 // 16. 1. 2014.

    Citam komentare i ne mogu da ne prokomentarisem
    Gospodo iz SNS-a koji pljujete po necijem radu,pitajte prvo predsednika drzave na koji je nacin steko diplomu i kako i zasto se stidi svoje proslosti?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: