Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:58, 27. 5. 2012.

| Društvo

Održan 37. "Čika Dragi"

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
mija-stanimirovic-cika-dragi-odred-izvidjaci

Više od 200 izviđača sa 40 ekipa učestvovalo je u tradicionalnom izviđačkom višeboju "Dragoljub Stojanović - Čika Dragi" u Nišu.

Akcija je okupila mlade ljude uzrasta od 11 do 19 godina koji su u zdravoj i bezbednoj sredini proveli tri nezaboravna dana u druženju i zabavi, pri čemu su  učesnici pokazali svoje znanje i veštine u takmičenju sa svojim vršnjacima.

Na akciji su, osim niških izviđača učešće uzeli i pripadnici izviđačkih odreda širom Srbije, raspoređenih u 40 ekipa. Gosti iz Bele Palanke, Kruševca, Kragujevca, Temerina, Bora i Zaječara imali su prilike da obiđu Niš i okolinu i usput pokažu znanja iz različitih izviđačkih disciplina poput Čvorologije, Šatorizacije, Orjentacije.

Svi učesnici bili su smešteni  u Osnovnoj školi  „Ratko Vukičević“, gde je i sedište Odreda izviđača "Mija Stanimirović", i tako imali prilike da se međusobno druže.

- Pobednici su kući odneli pehare, ali su svi bogatiji i za jedno novo iskustvo. Iako je takmičarski deo bio  u saglasju sa važećim izviđačkim normama, trudili smo se da iznad svega prioritet bude druženje i širenje pozitivnih vrednosti među mladima. Razvijanje prijateljstva i fer i korektnog rivaliteta je ono što krasi naše akcije – izjavio je Vladan Milanović, načelnik akcije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gordana

    10:52 // 28. 5. 2012.

    sjajni su nasi izvidjaci...ovaja sto je udario minus sigurno mu nije bolje ni u glavi...

  • Miki

    18:31 // 27. 5. 2012.

    Bravo izvidjaci! Malo, malo, pa neka vasa uspesna akcija, samo napred!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: