Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:04, 29. 3. 2013.

| Društvo

Održan Eko Bazar

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
Eko-Bazar.JPG

U prostorijama hotela „Vranje“ u prisustvu brojnih posetilaca, učenika i nastavnika osnovnih škola svečano je otvoren „Eko Bazar“, završni događaj regionalne kampanje „Da budemo naČisto“, u organizaciji Zajedničkog programa UN-a u Južnoj Srbiji za održanje mira i inkluzivni lokalni razvoj (PBILD).

Tokom otvaranja „Eko bazara“, prisutnima su se obratili Zoran Antić, gradonačelnik Vranja i Tatjana Strahinić Nikolić, zamenica menadžera PBILD programa.

Gradonačelnik Vranja, Zoran Antić poželeo je dobrodošlicu svim prisutnima i istakao da je ponosan što je grad Vranje domaćin ovako značajnog skupa na kojem su se okupili brojni mališani, koji su pokazali šta sve može da se napravi od iskorišćenog materijala.

Tatjana Strahinić Nikolić naglasila je da je veoma srećna što je kampanja „Da budemo naČisto“ pokrenuta u Jablaničko-Pčinjskom okrugu i izrazila je nadu da je učinjen doprinos podizanju svesti o neophodnosti zaštite životne sredine i upravljanja otpadom u ovom regionu.

- Uspeli smo da zaintereresujemo javnost o problemu zaštite životne sredine i o važnosti upravljanja otpadom. Naročito se radujem što se 49 škola iz Jablaničko-Pčinjskog okruga odazvalo pozivu da učestvuju u kreativnom konkursu, u okviru kojeg su osnovci pravili najrazličitije predmete od iskorišćenih materijala. Na taj način edukovali smo i najmlađe naraštaje o značaju ponovne upotrebe iskorišćenih materijala – rekla je Strahinjić Nikolić.

Na „Eko Bazaru“ su izloženi radovi učenika 49 osnovnih škola iz dva grada i 11 opština Jablaničko-Pčinjskog okruga, koje su učenici pravili od različitih iskorišćenih materijala tokom prethodne tri nedelje.

Posetioci su imali priliku da uživaju i u pozorišnim predstavama na temu ekologije koje su pripremili srednjoškolci iz Vranja, da čuju predavanja nevladine organizacije „Eko patrola“, da se upoznaju sa tehnikama pravljenja različitih predmeta od iskorišćenog materijala, ali i da čuju primere dobre prakse nekih društveno odgovornih kompanija.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: