Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:44, 6. 4. 2023.

| Društvo

Održan Sajam zapošljavanja na Filozofskom fakultetu, za studente iskustvo korisno i inovativno

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Sajam zapošljavanja (1)
Održane su i radionice kako bi se studenti upoznali sa metodama kako se predstaviti poslodavcu, napisati prepoznatljiv CV, ali i steći nova znanja i veštine potrebne današnjoj privredi; foto: JV / N. Đ.

Studenti sa juga Srbije imali su prilike da upoznaju 29 potencijalnih poslodavaca i saznaju koji su, trenutno, najtraženiji poslovi na Sajmu zapošljavanja i profesionalne orijentacije, koji je prvi put održan na Filozofskom fakultetu. Studenti kažu da je ovaj Sajam bio odlična prilika da pričaju sa potencijalnim poslodavcima i kroz radionice nauče kako se predstaviti na intervjuima za posao.

Sajam zapošljavanja Studenti smatraju da je iskustvo sa Sajma zapošljavanja bilo korisno i inovativno; foto: JV / N. Đ. Studentkinja treće godine pedagogije Filozofskog fakulteta Miljana Petković rekla je da je njena generacija zbog globalne pandemija bila uskraćena za mnoge pogodnosti koje im fakultet pruža, te su na Sajmu zapošljavanja mogli da prošire svoje vidike i saznaju za mnoge mogućnosti.

Njena koleginica sa departmana Zvezdana Trajković kaže je ovaj sajam korisno i inovativno iskustvo.

Za nas studente ovaj Sajam zapošljavanja je nešto novo, inovativno i korisno jer nemamo mnogo prilika da na jednom mestu čujemo ovoliko informacija gde se možemo zaposliti, obavljati stručnu praksu ili stažirati posle fakulteta jer imamo mnogo više opcija nego što znamo - rekla je Zvezdana.

Filozofski fakultet Za Filozofski fakultet Sajam zapošljavanja je bitan kako bi se studenti upoznali sa novim sfera rada; foto: JV / N. Đ. Dekanica Filozofskog fakulteta Natalija Jovanović rekla je da su studenti bili u prilici da vide kompanije različitih profila, kao i to da je Sajam zapošljavanja bio i edukativnog karaktera, gde su studenti kroz radionice bili u prilici da saznaju kako bi se trebalo predstaviti budućem poslodavcu, koje su veštine i znanja koje se traže, ali i kako napraviti CV koji će biti prepoznatljiv i drugačiji od drugih.

Ovo je prilika da nam poslodavci direktno kažu koja su to najvažnija znanja i veštine na kojima i mi moramo da radimo, jer nije moguće ponavljanjem studijskih programa opstane u savremenom svetu, već su potrebna nova znanja i novi pristup učenju i osnaživanju naših studenata - rekla je Natalija Jovanović.

Iz Regionalne privredne komore Niša kažu da je povezivanje privrede sa fakultetima važno zato što će studenti biti u prilici da vide šta je potrebno privredi, kojoj su potrebni novi i stručni ljudi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nisliski mohikanac

    22:17 // 6. 4. 2023.

    Suština je da treba drzavu prilagoditi broju stanovnika od 6mil.Pogasiti par srednjih skola i trecinu drzavnih fakulteta.Konkretno filozofski u Nisu.

  • Stevo

    22:10 // 6. 4. 2023.

    Ima li neki posao da ne idemo po Nemaćke.

  • slavko

    21:50 // 6. 4. 2023.

    Trebalo je odrzati sajam u prostorijama SNS-a ili Megatrenda ili nekim od drugih "visokoskolskih" i naucnih ustanova.Prikladnije je.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: