Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:57, 12. 5. 2014.

| Društvo

Održan “Sky race” na Suvoj planini

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
sky

207 trkača i planininara iz Srbije, Makedonije, Hrvatske, Irana, Engleske i Amerike učestvovalo je u “nebeskoj trci” na Suvoj planini.

Takmičari su u subotu, 10. maja, startovali iz centra Niška Banje, a prvi je na cilj staze u konkurenciji trkača stigao Nenad Živković za 2 sata i 46 minuta, odmah posle njega kroz finiš je prošao Milovan Milić, a trećeplasirani je bio Miodrag Miljković.

U ženskoj konkurenciji, najuspešnija je bila Tanja Stojanovski koja je stazu dugu 22 kilometra prešla za 4 sata i 16 minuta, druga je bila Nela Lazarević, a treća trkačica Ana Milosavljević.

U kategoriji planinara, prvi je bio Dejan Ranković sa vremenom 4 sata i 12 minuta, drugoplasirani je bio Aca Lukić, a treći je na cilj stigao Dragan Đerić. Što se tiče dama, pobednica je Ivona Velimirović sa vremenom 4 sata i 55 minuta, druga Gordana Horvat, a trećeplasirana Sofija Arapović.

- Trkači i planininari nisu krili oduševljenje ovom nesvakidašnjom stazom koja je od centra Niške Banje vodila preko vrhova Mosor, Sokolov kamen, do Trema ponegde surovim krajolikom Suve planine - saopštili su organizatori.

Prvi “Sky race”, odnosno “nebesku trku” u Srbiji koja je nosila naziv “Sokolov put” organizovali su “Udruženje Freestyler”, Savez ekstremnih sportova Srbije, Turistička organizacija Niš i opština Niška Banja.

Lakše povređen planinar

U vreme “nebeske trke” povređen je planinar, koji u njoj nije učestvovao. On je, dok je silazio sa Trema, proklizao i povredio se.

Kako su spasioci Gorske službe spasavanja Srbije bili blizu, jer su brinuli o bezbednosti učesnika planinske trke, povređenom planinaru su pružili pomoć i transportovali ga do podnožja planine, gde je povređenog preuzela ekipa Hitne pomoći.

U niškom Kliničkom centru kažu da povrede planinara nisu teže prirode.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • akonkagva

    20:10 // 12. 5. 2014.

    Arsa: hvala na informaciji. Dobro je da nije nesto ozbiljnije. I da mladic brzo sanira povrede kako bi mogao da uziva u prirodnim lepotama ma gde.

    • Arsa

      20:09 // 13. 5. 2014.

      Nema na cemu. Imao je srece, kotrljao se oko 15m. To mu je bio prvi uspon na Trem. A i ne trci se tu da se sakrije, jer je imao tek na 2 km zaklon. Stavis nesto na glavu i polako dole.

  • milos

    17:29 // 12. 5. 2014.

    Odlican projekat odlicno izveden nadamo se samo da ce postati tradicionalni i da ce vremenom biti sve vise ucesnika

    • Arsa

      20:13 // 13. 5. 2014.

      Organizatori najavljuju da ce biti bolje i sledece godine. A ovima sto lupaju minuse porucujem: uradite nesto za sebe, ne sedite i mrzite sve. Nije lepo.P.S. Ja sam prosao ceo Sokolov put. :)

  • akonkagva

    11:18 // 12. 5. 2014.

    Da li je dobro momak koga je spasavala gorska sluzba?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: