Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:47, 6. 8. 2023.

| Društvo

Održan deo Vinskog bala, odloženi koncerti Šaka Polumente i Gabrijele Pejčev

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Vinski bal
Deo manifestacije održan, deo se odlaže; foto: Opština Vlasotince

Zbog loših vremenskih uslova koncerti Gabrijele Pejčev i Šaka Polumente, koji su bili najavljeni za subotu uveče na 37. "Vinskom balu", odloženi su za 10. oktobar kada je Dan opštine Vlasotince. Vremenske neprilike omele su i program kod česme na keju i dodelu nagrada vinarima, a iz Opštine najavljuju da će to biti održano sledeće nedelje.

Tokom ”Vinskog bala” tradicionalno se održava biranje najlepših vina, plivanje za vinsko burence, proglašavaju se najbolje pesme i karikature na temu vina i grožđa, ali zbog prepolovljenog budžeta, manifestacija je trajala samo jedan dan.

Vreme tog jednog dana (5. avgusta) nije poslužilo organizatore koji su prinuđeni da koncerte Šaka Polumente i Gabrijele Pejčev odlože za 10. oktobar kada je Dan opštine. Program kod česme na keju i dodele nagrada vinarima pomereni su za sledeću nedelju, najavljuju.

Uspešno je završeno plivanje za vinsko burence. Njega je osvojio Nemanja Davinić (18) iz Vlasotinca, drugu godinu zaredom, u velikoj konkurenciji plivača, a najmlađi plivač bio je osmogodišnji Zarije Cvetković, takođe iz Vlasotinca. Obojici je Turistička organizacija poklonila i po srebrnjak - kažu iz Opštine.

Pored reke pripremana je i vinogradarska janija u kotliću.

Najbolju pesmu na temu vina i grožđa napisao je Zoran M. Jovanović iz Kacabaća (Bahusova tajna), drugo mesto pripalo je Srbi Takiću za pesmu Snovi koji izviru iz vina, a treće Tomislavu Đokiću iz Paraćina za pesmu Vinski trougao.

Autori najboljih karikatura su iz Vlasotinca - prvo mesto pripalo je Jovanu Spasiću, drugo Zoranu Rajkoviću Piletu, a treće dvanestogodišnjoj Milici Mladenović.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: