Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:41, 2. 11. 2014.

| Društvo

Održana 15. sednica Veća Opštine Svrljig

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
15.-vece-opstine-svrljig.jpg
Opštinskim većem predsedavala je Jelena Trifunović, predsednica Opštine

Svrljiški većnici doneli su Odluku o raspisivanju konkursa za dodelu studentskih stipendija, a formiran je i Organizacioni odbor za 10. Belmužijadu.

Po rečima predsednice opštine Svrljig Jelene Trifunović, ove godine se Organizacioni odbor formira ranije, prevashodno zbog jubilarne desete “Belmužijade“, ali i zbog programskog budžetiranja u 2015. godini.

Doneto je i rešenje o formiranju Komisije za utvrđivanje korisne površine objekata, radi određivanja osnovice poreza na imovinu na prava na nepokretnostima.

Na dnevnom redu našla se i tačka “Utvrđivanje predloga Izveštaja o izvršenju odluke o budžetu opštine Svrljig za period 01.01.2014.– 30.09.2014. godine”, a izvestilac po ovoj tački dnevnog reda bila je šefica Odseka za budžet i finansije Marina Savić koja je istakla da je zabeleženo bolje ostvarenje budžeta nego pre tri meseca, kada je prikazan šestomesečni izveštaj. Trenutno ostvarenje budžeta je 62%, a izvršenje 46,78%.

Predsednici opštine dostavljen podatak da je JP Direkcija za izgradnju Svrljiga napravila pomak u izvršenju budžeta u odnosu na šestomesečni izveštaj i da na dan 27. oktobar izvršenje iznosi 37%.

Što se tiče sporta, u toku proteklog meseca sproveden je treći javni konkurs za finansiranje programa u oblasti sporta iz budžeta Opštine Svrljig u 2014. godini. Po ovom konkursu sredstva su raspodeljena sledećim sportskim organizacijama:

• Fudbalski klub “Svrljig“ 570.000
• Rukometni klub “Progres“ 90.000
• Košarkaški klub “Svrljig“ 90.000
• Karate Klub “Svrljig“ 50.000
• Fudbalski klub “Veteran“ 50.000
• Šah klub “Zeleni Vrh“ 70.000
• Šah klub “Veteran“ 30.000
• Opštinski šahovski savez 30.000
• Šah klub “Drajinac“ 20.000

Većnici su doneli i Rešenje o davanju saglasnosti pravilnika unutrašnje organizacije i sistematizacije radnih mesta i  Odluku o preusmeravanju sredstava aproprijacijama.

Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: