Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:57, 21. 10. 2018.

Održana "Vurdijada", cilj da se zaštiti geografsko poreklo proizvoda

Oko 10.00 posetilaca u Babušnici Oko 10.00 posetilaca u Babušnici; foto Lj. F.

Veliki broj gostiju i ljubitelja tradicionalne kuhinje okupila je ovogodišnja Vurdijada, koja se po prvi put održala na otvorenom, a posetioci su mogli da uživaju u degustaciji vurde i drugih autentičnih jela ovog kraja, kao i da kupe proizod po kome je Babušnica postala poznata. Iz Opštine najavljuju veća izdvajanja za poljoprivredu, kako bi što više ljudi počelo da proizvodi vurdu koja bi mogla da dobije i geografsko poreklo.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Катинац

    08:29 // 23. 10. 2018.

    Прође Вурдијада, а остаде комунално ругло у Бабушници! Руку на срце, манифестација је боља од ранијих, али далеко од добре. Очигледно је да локална самоуправа нема кадрова који могу да се носе с оваквим изазовима.
    Лужнички крај никада није имао проблем са спремањем вурде, свака домаћица уме да је спреми, само да је стоке и млека! А што се тиче заштите производа, то једноставно нема ко да уради!

  • Hleba,vurde,igara i manipulacije

    19:28 // 23. 10. 2018.

    Organizacija nula,sama vurda,urda,orda se sprema sirom Balkana,pa nema tu sta da se stiti...Trebaju se zastiti gradjani Babusnice od ovih difovaca,gimnazijalaca koji vode ovu opstinu,mada je najbolje ugasiti...Da misle na narod ne bi bacali pare na raznorazne koncerte,nego bi platili vodu,kupili kontejnere,napravili sajam zaposljavanja,doveli neku firmu,zaveli red na ulicama...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: