Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:37, 9. 9. 2013.

| Društvo

Održana konferencija iz primenjene elektromagnetike

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
Untitled.jpg

U Nišu je održana XI međunarodna konferencija iz primenjene elektromagnetike “PES 2013” i predstavljeno više od 50 naučnih radova.

Konferencija "PES" je naučni i profesionalni skup sa ciljem razmene rezultata u oblasti primenjene elektromagnetike, prezentacije savremenih kompjuterskih programa i naučnih rezultata iz oblasti elektromagnetike i razmatranja razvojnih trendova, navode organizatori.

Naučni odbor izabrao je, kako se navodi, 57 radova iz Alžira, Austrije, Bosne i Hercegovine, Kine, Francuske, Mađarske, Irana, Izraela, Švedske, Turske, Bugarske, Hrvatske, Nemačke, Makedonije, Rumunije, Rusije, SAD i Srbije pripremljenih od strane 157 autora, a radovi su od 1. do 4. septembra prezantovani na niškom Elektronskom fakultetu.

XI konferencija “PES 2013” okupila je naučnike iz oblasti proračuna elektromagnetnih polja, kompjuterskih programa, simulacija i kompjuterskog dizajna u elektromag­netici, tehnika merenja u oblasti elektromagnetike, problema elektromagnetne kompatibilnosti, problema spregnutih polja, elektromagnetnih kola i sistema.

Prvi srpski Simpozijum iz primenjene elektrostatike organizovan je na Elektron­skom fakultetu u Nišu 1984. godine. Njegov osnivač prof. dr Dragutin Veličković, koji je bio organizator "PES" konferencija i narednih godina. "PES" je postao međunarodni simpozijum 1990. godine. 2001. godine je prerastao u Međunarodnu konferenciju iz primenjene elektromagnetike.

Više o konferenciji zainteresovani mogu videti ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • miki

    11:55 // 9. 9. 2013.

    Kad se kaze PES 2013 vecina mladjih citalaca pomisli na nesto drugo :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: