Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:52, 9. 10. 2012.

| Društvo

Održano noćno takmičenje izviđača

Autor:Srđan RadićIzvor:Južne vesti
490x370-IMG-0200-copy.jpg

Članovi odreda izviđača "Đuka Dinić" iz Niša organizovali su prošlog vikenda na terenu Spomen parka Bubanj svoju tradicionalnu akciju "Noćno orijentaciono takmičenje 'Đuka 2012'".

Ono što izdvaja ovu izviđačku akciju od ostalih je to što se odvija noću, te pred izviđače stavlja još jednu prepreku u prelasku staze i orijentaciji.

Na akciji je učestvovalo više od 100 izviđača, a NOT-u su prisustvovali pored izviđača iz Niša i izviđači iz Trebinja i Vranja.

U kategoriji starijih izviđača i planinki i brđana i brđanki prvo mesto je osvojila ekipa "Garda" odreda izviđača "Kralj Petar I" iz Niša, a u kategoriji mlađih izviđača i planinki najuspešnija je bila ekipa "Fenix" odreda izviđača "Lola", takođe iz Niša.

- Raduje me činjenica da NOT iz godine u godinu dobija na kvalitetu i brojnosti učesnika - rekao je Stefan Anđelković, starešina akcije.

Ovogodišnja akcija okupila je veći broj ekipa nego pređašnja, staza i zadaci koje su učesnici radili bili su kvalitetniji i kompleksniji nego prošlogodišnji, a izviđači su to odlično savladali.

- Nadam se da će obimnost i kvalitet ove akcije rasti i u narednom periodu. Naravno, pored izviđačkih veština i nadmetanja među ekipama, nije izostalo dobro druženje među izviđačima i prijateljima naše organizacije - dodao je Stefan Anđelković.

NOT "Djuka" organizuje se već tradicionalno od 1974. godine za razliku od prethodnih godina kada su učesnici smeštani u odaje škole “Kole Rašić” sada se odvijao pod vedrim bubanjskim nebom.

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    17:16 // 9. 10. 2012.

    Iz cistog neznanja imam jedno pitanje: kako se danas izvodi orjentaciono takmicenje (i to jos nocno) ako svako ima GPS na telefonu ?

    U moje vreme (davno bese) imali smo kompas i vojne topoloske karte za tu oblast i to je to. Danas ne moras ni da imas "uloadovane" karte na telefon, nego sve vuces direktno sa interneta. Sve sto trebas da pazis je da ne udjes u neki gustis ili jarak.

    Ispravite me ako gresim jer zaista ne znam.

    • Настасја Керковић

      12:53 // 22. 5. 2013.

      Sa nama su na stazu isli i stariji izvidjaci koji su tu da nas sprece da koristimo takve naprave(doduse niko od nas ih nije imao)kao i da brinu o tome da se ne uzgubimo.Celim putem smo se koristili samo mapom,baterijskom lampom i busolom.Pravo izvidjastvo nije nestalo,bez brige :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: