Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:28, 15. 1. 2021.

| Društvo

Odluka Saveta za bezbednost saobraćaja - razdelna ostrva u Knjaževačkoj i zaštitne ograde na više lokacija

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
savet za bezbednost
Savet traži da se uradi i projekat o nadzornim kamerama; foto: Grad Niš

Nakon što su od Policijske uprave Niš dobili predloge kako da unaprede bezbednost saobraćaja u gradu, na sednici Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Niša doneli su odluku da se u Knjaževačkoj ulici postave razdelna ostrva po sredini kolovoza i zaštitne ograde na nekoliko lokacija u gradu, kao i da se uradi projektno-tehnički zadatak za postavljanje nadzornih kamera.

Kako saopštavaju na zvaničnom sajtu Grada, Policijska uprava u Nišu odgovorila je na pismo gradonačelnice Dragane Sotirovski u kome je ona tražila da navedu šta je Saobraćajnoj policiji potrebno od opreme i koje su to „crne tačke“ u gradu koje treba urediti.

PU u Nišu predlaže postavljanje zaštitnih pešačkih ograda na gradskim saobraćajnicama gde je moguće razviti veće brzine na ulicama bulevarskog tipa, kao i kamera za merenje brzine - saopštavaju na sajtu grada.

Kao prvu odluku navode ostrva u Knjaževačkoj, kao i ograde, ali ne i ne preciziraju na kojim mestima. Napominju da se će Savet za bezbednost saobraćaja Grada Niša sastajati jednom mesečno kako bi pratio i analizirao stanje bezbednosti saobraćaja na ulicama Niša.

Podsetimo, bezbednost u saobraćaju došla je u žižu javnosti nakon saobraćajne nesreće na Bulevaru Medijana u kojoj su stradale dve osobe. Potom su građani organizovali proteste, a smenjen je i načelnik Saobraćajne policije u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    11:58 // 16. 1. 2021.

    Drvored ce bolje zastititi pesake a ozelenecemo grad da ne bude samo beton. Bulevar Medijana sa drvoredom bi bio najlepsi bulevar u gradu.

    • Nemanja

      23:13 // 16. 1. 2021.

      Ne razumem zašto to odmah nije urađeno. Pogledajmo bulevar Nemanjića. Drvoredi sa obe strane između trotoara i kolovoza, u slučaju izletanja pri toj bzini, ogromna stabla skoro 30 godina starog drvećaa bi sprečila nesreću sličnu onoj...

  • Evropa

    10:34 // 16. 1. 2021.

    Treba samo neko ko je pismen i nije korumpiran da prekopira resenja iz civilizovanog sveta.
    Niko nije pomenuo i resenje za unapredjenje biciklisticke infrastrukture koja ne postoji, zasto?

    • Skakavac u gipsu

      04:44 // 18. 1. 2021.

      Ako policija odredjuje tehnicka resenja, daj da oteramo urbaniste, arhitekte, inzenjere i ostale.

  • Krcko

    08:50 // 16. 1. 2021.

    Čuj, "razdelno ostrvo" u Knjaževačkoj? Kome li je to palo na pamet? Još u svako ostrvo da stave po tri palme, da projekat godine bude kompletan.Novinari da vide čiji je to predlog i sve će biti jasno oko tenderisanja.
    Ovi u Savetu uopšte nisu shvatili suštinu saobraćajnih problema u Nišu.Šta kažu face iz planiranja i izgradnje? šta kažu face iz urbanizma? ili ne smeju da pisnu od nadležnog većn

    • Ma kakav savet

      10:08 // 16. 1. 2021.

      Članovi saveta za saobraćaj bili u garnituri ge sedamnaest niko od njih nije odavde a tek biografije koji cirkus pa tek onaj tender iz direkcije.....neznaju Nišlije ništa!

    • qgo

      23:28 // 16. 1. 2021.

      "RAzdelno ostrvo" u Knjaževačkoj je budalastina. U knjazevackoj a i svuda redom sankcionisati one koji stanu i ukljuce cetiri zmigavca na par minuta. Takvi su problem i ugrozavaju saobracaj. Osim toga, da nam policija i gradonacelnica odgovore na pitanje: ZASTO NIJEDAN KRUZNI TOK U NISU NEMA ISPRAVNU HORIZONTALNU SIGNALIZACIJU?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: